Weer wordt I Love Urban uitgebreid. Drie jaar geleden verhuisde het populaire Rotterdamse nachtfeest van de Maassilo naar Ahoy. De 15.000 kaartjes van editie 2019 zijn nagenoeg uitverkocht. Gastheer Jandino Asporaat vraagt iedereen om in het wit te komen. Naast acts als Ronnie Flex in de hoofdzaal, is er een Caribean Carnaval area met optredens van onder meer Rolf Sanchez.

Aanvankelijk organiseerden de broers Bryan en Winay Sewradj van I&B Events het nachtfeest I Love Urban in een telkens uitverkochte Maassilo. Totdat ze drie jaar geleden gingen samenwerken met de broers Jandino en Kenneth Asporaat van Het Huis van Asporaat. Ze verhuisden naar Ahoy. Sindsdien barst het grootste urban festival van Nederland uit zijn voegen.

Gastheer Jandino: ‘De sfeer is in Ahoy is zo goed met zoveel mooie, blije mensen uit zoveel culturen bij elkaar. Ik vind het leuk om met iedereen op de foto te gaan en ik ben supertrots dat we in Rotterdam met zo’n leuk en mooi publiek het grootste indoor urban feest van Nederland mogen geven.”

De dresscode is wit. In ieder geval voor zeventig procent. Wie het kledingvoorschrift over het hoofd heeft gezien, kan bij de ingang nog een wit I Love Urban T-shirt kopen.Organisator Bryan Sewradj: “Wit past heel goed bij het idee achter I Love Urban. Als iedereen in het wit is gekleed, ziet dat er vredig uit en het roept een gevoel op van saamhorigheid op.’

De grote wens is om vanaf deze zomer een I Love Urban buitenfestival te organiseren. Óver de precieze datum en plaats is er nog overleg met Rotterdam Festivals.

Bryan Sewradj: Veel bezoekers vragen om een festival overdag in de zomerzon. Door te groeien kunnen we nog grotere artiesten naar onze stad halen.’

Line-up:
Main area: Ronnie Flex, Frenna + 777 band, Bizzey, Tabitha, Freddy Moreira, Biggi, Johnny 500, Dylvn, Superior, Hato, Armand, hosted by MC Lyrical. Caribean Carnaval: Rolf Sanchez, Poke, Cache Royale, Freddy Moreira, Gio, Favela Som Sistema, La Rouge, Don James, Gilly Gonzales, hosted by Nixon Joseph.
I Love Urban | Zaterdag 16 november 2019 | Ahoy Rotterdam | info & tickets: iloveurban.com