Nicky Romero en Mike Williams brengen vandaag via Nicky Romero’s label Protocol Recordings hun langverwachte samenwerking Dynamite officieel uit. De opzwepende track maakt al langere tijd deel uit van de DJ-sets van Romero en Williams en is daardoor inmiddels uitgegroeid tot een fanfavoriet.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Tq97Ta1BFN8[/youtube]

Nicky Romero blijft zich doorontwikkelen en is als DJ, producer en labelbaas onmiskenbaar één van de meest productieve namen in moderne dansmuziek. Hij zoekt actief samenwerkingen op met ander talent om met gezamenlijke krachten op zo’n manier nieuw werk te kunnen leveren dat het eindresultaat groter is dan de som der delen. De samenwerking met Mike Williams is daar een uitstekend voorbeeld van. “Via Instagram heb ik Mike leren kennen. We waren al een tijdje met elkaar in contact en hij vroeg of we op korte termijn een studiosessie in konden plannen. Daarna hebben we afgesproken in de studio, gewerkt aan een aantal ideeën en deze track kwam al snel op gang. Geweldig om met iemand te werken die er echt voor gaat tijdens het produceren, de reden waarom we snel konden werken!” -Nicky Romero.

Tijdens Romero’s headlining set op de mainstage van Tomorrowland, nodigde hij Williams uit op het podium tijdens Dynamite, wat een uitzinnige reactie veroorzaakte bij het dansende publiek. Dit was ook het geval tijdens de ADE Protocol Labelnight in de Melkweg, waar Mike langs kwam om samen met Nicky het nummer te draaien.

Waar Mike Williams eerder muziek heeft uitgebracht op Tiësto’s Musical Freedom-label en tevens werkte met onder andere Hardwell en R3hab, maakt hij dit jaar grote sprongen met een volledig eigen avond op ADE en diverse baanbrekende nieuwe tracks waar Dynamite met Nicky Romero het meest recente voorbeeld van is. “Het was echt ongelooflijk om met een grote artiest als Nicky samen te werken”, aldus Williams. “Voor deze track hebben we geruime tijd samen in de studio doorgebracht maar ook ideeën uitgewisseld over muziek en de muziekindustrie. Het voelt allemaal een beetje surrealistisch voor mij. Ik ben in ieder geval heel blij met het eindresultaat, ik hoop dat iedereen het net zo tof vindt!”

Vocals
De vocalen worden verzorgd door Amba Shepherd, bij het grote publiek bekend van haar samenwerking met Hardwell op de track Apollo en van haar samenwerkingen met Porter Robinson, EDX en Laidback Luke.