Dave Clarke is geboren en getogen in Brighton, Engeland, maar woont momenteel in Amsterdam, een stad die zijn leven en werk positief veranderde. Hij is de zoon van een technologie-liefhebbende vader en een disco-soul-liefhebbende moeder, het stond in de sterren geschreven dat Clarke in de muziek business zou belanden. Als tiener rende hij weg van huis, sliep in parkeergarages en op stranden. Hij nam slechte banen aan in schoenenwinkels om zijn inkomsten uit slecht betaalde lokale DJ-optredens te compenseren. Hij had eigenlijk maar één doel voor ogen: werken in en leven van de muziek business.  

Clarke bracht zijn eerste plaat op XL in 1990 uit, rond de tijd dat het label The Prodigy lanceerde. Hij gebruikte de naam ‘Hardcore’. Een alias die hij vervolgens gebruikte op het legendarische Belgische techno-rave label, R&S, waarop hij verschillende EP’s uitbracht. In 1992 richtte Clarke een eigen label op ‘ Magnetic North’, waarop hij onder meer de klassieker ‘lkaline 3dh’ uitbracht. Hij kreeg een ongeziene carrière-boost toen ‘Red’ in 1994 op Bush Records werd uitgebracht.

Tientallen LP’s, mixen en albums later, kunnen we trots zeggen dat Dave Clarke zijn strepen als internationale technospeler verdiend heeft. Als DJ speelt Clarke drie weekenden per maand in heel Europa en de rest van de wereld, waar hij zijn bijnaam, “de Techno Baron”, gegeven door de geweldige BBC Radio DJ John Peel, alle eer aan doet.

Van kleine, zweterige clubs tot Fabric, Fuse of Tresor, Clarke onderhoudt steeds een buitengewone relatie met het publiek. Hetzelfde geldt voor festivals. Hij speelde op Awakenings, I Love Techno, Lowlands, Pukkelpop, Glastonbury en Nature One en ontwikkelde een speciale band met Tomorrowland, waar hij zijn eigen podium heeft. Clarke blijft ook een hoofdrolspeler in het Amsterdam Dance Event, waar zijn Dave Clarke Presents-evenement in Melkweg, steeds uitverkoopt.

Clarke laat steeds de echte, pure technogeest op zijn publiek los. Hij heeft een consistente visie en een zeldzaam doel in deze steeds veranderende muziekwereld. Kortom, Dave Clarke is een gevestigde waarde, maar zelf zal hij nooit stilstaan.

Teknoville, 7 december in Radar (voormalige Cherry Moon)

Het Teknoville-concept werd oorspronkelijk georganiseerd door Studio Brussel en 5 voor 12. De legendarische Teknoville-feesten worden beschouwd als de basis van de Belgische house en techno scene.

De eerste editie vond plaats in Cherry Moon in 1994, toen al waren ze vooruitstrevend door een nogal ongewone line-up (voor die tijdsgeest) te presenteren, met DJ’s zoals Laurent Garnier, Speedy J en Union Jack. Desondanks was de eerste editie een groot succes en trokken clubbers uit alle hoeken van België en zelfs daarbuiten naar Lokeren. Met een totaal van meer dan 3000 bezoekers werd die dag geschiedenis geschreven. Tegenwoordig speelt het concept zich voornamelijk af in de Charlatan in Gent. Op 7 december keren ze echter terug naar hun eerste liefde en thuisbasis, Radar (voormalige Cherry Moon) in Lokeren, voor wat een onvergetelijke nacht zal worden.

▦ LINE-UP

Dave Clarke
Pierre
Michael Forzza
Pete Howl
Edward Buff

▦ TICKETS

Early bird: €15 / uitverkocht
Final wave: €20
Online voorverkoop: https://teknovilledaveclarke.eventbrite.nl    

▦ INFO

Uren: 23u. – 06u.
Datum: zaterdag 7 december
Adres: Radar – Gentse Steenweg 144 Lokeren