Er wordt flink uitgepakt voor de tiende editie van Amsterdam Open Air. De crème de la crème van de Nederlandse house is vertegenwoordigd op de jubileumeditie, die op 6 en 7 juni plaatsvindt in het Gaasperpark in Amsterdam. Pre-registreren voor festivaltickets kan tot en met zaterdag 25 januari via de website van Amsterdam Open Air (www.amsterdamopenair.nl). Zonder pre-registratie is het niet mogelijk om kaarten te bemachtigen. Op maandag 27 januari om 12.00 uur gaat de kaartverkoop via de pre-registratie van start.

Tijdens het tweedaagse festival brengt de organisatie van Amsterdam Open Air een grote ensemble relevante culturele vaandeldragers uit Amsterdam samen. Het muziekprogramma beslaat de volledige breedte van de Nederlandse dance. Zo zijn er optredens te zien van onder anderen Oliver Heldens, Bizzey, Sunnery James & Ryan Marciano, Frenna en Tabitha met haar nieuwe liveband. Daarnaast staan er ook internationale housegrootheden als Tchami, Paula Temple, Rødhåd, Maya Jane Coles, Erick Morillo, Recondite en AnD op het affiche.

In totaal zijn er tien podia te vinden tijdens Amsterdam Open Air, waarop stromingen als house, techno, pop, latin, afro en urban volop vertegenwoordigd zijn. Het opkomende dj-talent Eauxmar debuteerde afgelopen weekend nog op Eurosonic Noorderslag en geeft op Amsterdam Open Air een exclusieve liveset. Ook rapper Frenna heeft iets speciaals in petto, want hij komt optreden met een bijzondere ‘deluxe’ show. Enkele andere noemenswaardige artiesten die op 6 en 7 juni hun opwachting maken in het Gaasperpark zijn onder meer Kris Kross Amsterdam, David Vunk, De Sluwe Vos & Sandrien, Jarreau Vandal & FS Green, Dom Dolla, Cho, Luke Slater, Tommy Four Seven, Joey Daniel & Luuk van Dijk.

Om het tiende jubileum een extra feestelijk tintje te geven, wordt een ode gebracht aan de housemuziek uit het afgelopen decennium met een unieke b3b. Daarbij staan drie generaties house-dj’s schouder aan schouder op het podium om hun interpretatie van de afgelopen tien jaar house ten gehore te brengen. Michel de Hey, Benny Rodrigues en Prunk zijn met deze b3b-set de afsluiter van het 10 Years Of House-podium, gehost door PIV. Juan Sanchez, die op bijna elke editie van Amsterdam Open Air gedraaid heeft, is te zien op het 10 Years Of Techno-podium, naast onder meer Berghain grootheid Rødhåd, van Anh, Matrixxman en nieuwkomer Tahko. Het kunst-, talks- en overige randprogramma wordt op een later moment naar buiten gebracht.

Kaartverkoop:
Voor wie er graag bij wil zijn, wordt geadviseerd om er tijdig bij te zijn. Bij voorgaande edities waren de kaarten via de pre-registratie al binnen enkele uren volledig uitverkocht.

Stagehosts:
Open Air, Vault Sessions, 10 Years Of House by PIV, Appelsap x Daily Paper, Fiesta Macumba, Lofi x Supernature, Rewind, Capsule x Kraft und Ligt, House of Chi, STRAF_WERK, 10 Years of Techno, Vunzige Deuntjes, Afrolosjes x TNO, SlapFunk, Super Social

Links:

Facebook
Facebook-evenement
Instagram
Website
Pre-registratie

Line-up:
Zaterdag 6 juni

Open Air:
Live: Euxmar – Lady Bee – Sunnery James & Ryan Marciano – Bart B More – Tchami (FR) – Wouter S b2b Huxley (UK)

10 Years of house by PIV:
Chris Stussy – Erick Morillo (US) – Iris Menza (BE) – Lauren Lo Sung (UK)
Lazare Hoche (FR) – Michel de Hey b3b Prunk b3b Benny Rodrigues – Toman

Vault Sessions:
AnD (DE) – LIVE: Inverted Reality – Paula Temple (UK) – Remco Beekwilder – Tommy Four Seven (UK) – Vladimir Dubyshkin (Hybrid Set) (RU)

Appelsap x Daily Paper:

Abstract – LIVE: ADF Samski – Black Mamba (BE) – LIVE: Cho – Colorful. Soundsystem – Daily Paper Soundsystem – LIVE: Dopebwoy – Eileen – Jarreau Vandal b2b FS Green – Hosted by: Lentini & MC Nevsdeboi

Fiesta Macumba:
Afro Bros – Anita – Dippydash – Fiesta Macumba Soundsystem
Latin Master – Rishi Romero – Hosted by: Madd Son

Lofi x Supernature:
David Vunk – De Sluwe Vos b2b Sandrien – Doppelgang b2b MMIV b2b Eljany – Elias Mazian b2b Fafi Abdel Nour – Krystal Klaar (IR) – Prosumer (UK)

Rewind:
Elle Merelle – Fab x Paans – Jailhouse Jimmy – Nathalie Patty – Dani – The Partysquad (Oldschool Set) – Walter Looks – Rewind Alstars – Hosted by: MC D-Jay

Capsule x Kraft und Licht:
Jasper Pol – Merlin – Spaceandtime – Subduction

Island of Chi:
Katjang Pedis – LIVE: Noraj Cue – Paboona & Roswitha – Rhei b2b Keshmè

Het Plein:
Fafi Abdel Nour – Jouko – Mino Abadier – Moody Mehran – Sentinel Island Disco

Zondag 7 juni

Open Air: Dom Dolla (AUS):
Joey Daniel b2b Luuk van Dijk – Kris Kross Amsterdam – LIVE: Frenna Deluxe
Mia More – Oliver Heldens – Omar Duro

StrafWerk:
ANOTR – La Fleur (SE) – Mathame (IT) – Maya Jane Coles (UK) – Nicky Elisabeth
LIVE: Recondite (DE)

10 Years of Techno:
Juan Sanchez – Luke Slater (UK) – Matrixxman (US) – Rødhåd – Tahko – Van Anh

Vunzige Deuntjes:
LIVE: Bizzey – LIVE: Bryan MG – Deejay Manie – Devarsity – Irwan – LIVE: Jayh
Nayla – Nikki Adriana – Vunzige Deuntjes Soundsystem – WEF – Hosted by: Ron Simpson

Afrolosjes x The New Originals:
Giordan Chase – Gowtu – Jay Free b2b Atti – Jean Jeansen – Kotek Beats – Owen Densa – Ricks Rockefellababe – Rudy Lima – State Offf – Yungalxndr
Hosted by: Amartey, Berano, Branko MC

SlapFunk Records:
Anthea (UK) – Benny Rodrigues b2b Ingi Visions – Ferro – Sanja – William Caycedo

Super Social:
Alamaison b2b Sunny – Julien Simmons – Mr Nice Guy b2b Emanuelle Vos – Rob Black – Shaeef Super Social Soundsystem – Tom Caron b2b Honey Soundsystem
Willie Wartaal – Hosted by: Dwayne van Brugge

Capsule x Kraft und Licht:
Mono-poly – Olmost – Spaceandtime – Stone Man

Island of Chi:
Deep Filip – Leon Poppins – Kraut (DJ / Hybrid) – Trippin Jaguar