Koningsdagfestival Kingsland keert dit jaar terug in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Tevens wordt er een nieuwe stad toegevoegd, namelijk Tilburg. Dat maken de organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events bekend.

Kingsland Festival doet voor het achtste jaar op rij de Amsterdamse RAI aan, waar het festival ook ooit begon. Daarnaast keert Kingsland ook terug naar het Stadspark in Groningen. Voor de editie in Rotterdam is door de komst van het Songfestival een nieuwe locatie gevonden in Sportpark Woudestein, het thuishonk van voetbalclub Excelsior. Den Bosch wordt dit jaar verruild voor een nieuwe stad in Noord-Brabant: Tilburg. Hier zal Kingsland dit jaar voor het eerst plaatsvinden in het Spoorpark, in het centrum van de stad.

‘Een stad als Tilburg mag eigenlijk in het rijtje Kingsland steden niet ontbreken. We keken er al een aantal jaar naar uit om ook in deze echte studentenstad in Brabant een groot Oranje spektakel neer te zetten. Onlangs is het prachtige Spoorpark geopend, een locatie in het hart van de stad. Dit park bood ons de kans om Kingsland eindelijk naar Kruikenstad te brengen. Door de komst van het Songfestival naar Nederland moesten wij op zoek naar een nieuwe locatie in Rotterdam. Deze hebben we gevonden in Sportpark Woudestein. Een mooie locatie, met een goede ligging en meer groen. We kijken er erg naar uit om de tweede editie van Kingsland in de Havenstad neer te zetten’ aldus Mitchel Bovenlander, organisator van Kingsland Festival.  

Met edities in vier grote steden is Kingsland Festival niet alleen het grootste oranjespektakel van Nederland, maar tevens het grootste eendaagse muziekfestival van ons land waarbij er circa 120.000 bezoekers worden verwacht. De eerste editie vond in 2013 plaats in Amsterdam en breidde daarna uit naar andere steden, verspreid over het land. Op Kingsland zijn de meest uiteenlopende dj’s en stijlen vertegenwoordigd, variërend van EDM en deephouse tot hardstyle en urban. Een keur aan internationale en landelijke grootheden waren te bewonderen tijdens eerdere edities van Kingsland Festival, waaronder Tiësto, Axwell ^ Ingrosso, Afrojack, Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell.

Klik hier voor de trailer.

Kaartverkoop

De volledige line-up van Kingsland Festival wordt binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop voor alle steden start op 6 februari om 12.00 uur. Meer informatie en pre-registreren voor tickets kan via de website: kingslandfestival.nl.