Voor Pleinvrees Festival stond vorig jaar een kennismaking gepland met een fonkelnieuwe locatie, de NDSM werf. Maar helaas gooide Moeder Natuur roet in het eten door een storm over te laten razen waardoor de feestelijke dag niet door kon gaan. Gelukkig staan dit jaar veel van de toen geboekte artiesten weer op de line-up om die geannuleerde editie dubbel en dwars goed te maken.

Wanneer Moeder Natuur zich roert, dan is daar weinig aan te doen, zo ondervond de organisatie van Pleinvrees Festival in 2019. Hevige windvlagen zorgden ervoor dat het festival afgelast moest worden, want veiligheid eerst! Het zou tevens de eerste editie worden op het voor Pleinvrees nieuwe terrein, de NDSM Werf aan ’t IJ. Een jaar later debuteert Pleinvrees Festival alsnog op het Amsterdamse betonnen stadstrand, en wel op zaterdag 30 mei. Een deel van de vorig jaar bevestigde line-up is er dit jaar weer bij om de teleurstelling van vorig jaar als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Bovendien heeft Pleinvrees de artiesten beloofd dat dit jaar een editie wordt die ze niet snel zullen vergeten. Zo staan bijvoorbeeld Fritz Kalkbrenner, Jan Blomqvist, Mees Salomé en N’to opnieuw op het affiche.
 
Andere bekende gezichten die hun opwachting maken op Pleinvrees Festival zijn &ME, Andhim, Seth Schwarz, Joachim Pastor en Extrawelt. Daarnaast zijn er sets van niemand minder dan Acid Pauli, Kölsch en VNTM, terwijl Eelke Kleijn back-to-back draait met Miss Melera. De graag geziene gasten van Gardens Of Babylon zijn wederom op het festivalterrein te vinden en Happy Feelings debuteert dit jaar op Pleinvrees. Uiteraard hoopt de organisatie iedereen te verwelkomen die het festival vorig jaar al op de nieuwe locatie had willen bezoeken. De organisatie is in elk geval al druk bezig met zonnedansjes en heeft verschrikkelijk veel zin om er een onvergetelijke en zomerse festival editie van te maken!
 
Over Pleinvrees
Pleinvrees is een toonaangevend deephousefestival dat ontstaan is naar aanleiding van een feestje op Koninginnedag en dat door 23 goede vrienden werd georganiseerd. Sindsdien is Pleinvrees een terugkerend evenement in de hoofdstad met een festival, ADE edities en een Tour met verschillende clubevents door het land. Pleinvrees kenmerkt zich door een typisch ‘Pleinvrees sound’, een fijne warme sfeer en grappige, bijdehandte maar altijd toegankelijk karakter! De kaartverkoop voor Pleinvrees Festival op de NDSM Werf is inmiddels gestart.

Info
Locatie: NDSM Werf, Amsterdam
Datum: 30 mei 2020, van 12.00 tot 23.00 uur
Facebook event-page: https://www.facebook.com/events/2329443060493482/