Het leven van een top-dj is super tof, maar ook zwaar. Lange dagen; talloze reizen voor evenzoveel optredens en locaties; het non-stop produceren van nieuwe muziek en hits; slapen in hotelkamers. Ook het omgaan met roem eist z’n tol. Niet iedere dj is daartegen bestand. Het leven van Ramon Roelofs -de ene helft van het legendarische en internationaal gevierde dj-duo Charly Lownoise & Mental Theo- kwam tot rust toen hij zich ging verdiepen in zen en meditatie. Dj is hij gebleven, maar met veel aandacht voor de spirituele kant van het leven. In zijn nieuwe boek ‘Zenles In Een Wereld Vol Lawaai’, dat op dinsdag 12 mei bij Kosmos Uitgevers verschijnt, vertelt Ramon over zijn fascinerende levenspad en geeft hij de lezer een aantal persoonlijke zen-lessen mee.

Het iconische DJ-duo Charly Lownoise en Mental Theo mag gerust als nationaal muzikaal erfgoed worden bestempeld. In de jaren negentig scoren ze hit na hit (‘Wonderfull Days’, ‘Stars’, ‘Your Smile’ en ‘Hardcore Feelings’); gouden platen en miljoenen fans over de hele wereld. Na een aantal immens drukke jaren neemt Ramon (Den Haag, 17 juni 1968) tijd voor zichzelf en volgt een opleiding tot Zen-docent. Hij opent zijn eigen meditatieschool in Den Haag, terwijl hij nog regelmatig achter de draaitafels staat.

Om hun 25-jarige jubileum groots te vieren, maakten Charly Lownoise & Mental Theo vorig jaar hun comeback en verkochten ze onder meer tweemaal de Amsterdamse Ziggo Dome uit. Het duo zweepte eigenhandig de hype rond dé muziekstijl van de 90’s -de happy hardcore- opnieuw tot ongekende hoogte op. En wist menig bezoeker van de meeste grote festivals afgelopen zomer zowel te ontroeren als in extase te brengen door ze mee te voeren naar de nineties, naar de tijd van de grootste jeugdcultuur die Nederland ooit heeft gekend.

Op zaterdag 18 april van dit jaar nemen Charly Lownoise & Mental Theo definitief afscheid als dj-duo, middels hun allerlaatste show in een al maanden uitverkochte Ziggo Dome.

Ramon schreef al eerder een boek. In 2007 verscheen zijn debuut ‘Autobiografie van een dj: Charly Lownoise, dj in de grote mensen wereld’.

Zenles in een wereld vol lawaai | Charly Lownoise | 9789021575681 | 240 pagina’s | € 20,00 | Paperback | ISBN e-book 9789021575698 |€ 9,99 |Verschijnt op 12 mei 2020