SWF 2020 (voorheen Straf_Werk Festival) keert op 15 augustus terug naar het Amsterdamse Havenpark met artiesten als Âme II Âme, Gerd Janson b2b Krystal Klear, Honey Dijon, Maceo Plex en Marcel Dettmann. Na de vorige uitverkochte editie op de nieuwe festivallocatie, keert SWF hier voor de tweede keer terug.

Âme vindt elkaar

Voor de achtste editie heeft de organisatie flink uitgepakt. Een primeur voor SWF is dan ook niemand minder dan Âme II Âme, die voorheen individueel bij eerdere edities stonden. Deze zeldzame combinatie waarbij Kristian Beyer en Frank Wiedemann samen de booth betreden, zal deze zomer niet vaak te zien zijn in Nederland.

Diversiteit in de programmering

First timers ARTBAT, Honey Dijon en Marcel Dettmann doen ook hun intrede. Deze laatstgenoemde technolegende is te vinden in het rijtje met o.a. Sam Paganini en ROD voor de hardere sound. Ook de vrouwen zijn binnen dit genre goed vertegenwoordigd met een back 2 back set van Mirella Kroes en Van Anh. Daarnaast zal er ook weer meer ruimte zijn voor house en disco. Zo zal onder andere vader-dochter duo Floorplan hun opwachting maken, bekend van hun opzwepende house sets met old school invloeden. Tot slot zijn Gerd Janson en Krystal Klear toegevoegd aan het geheel van house en disco invloeden voor een dynamische back 2 back set.

Maceo Plex keert terug

De rentree van Maceo Plex doet ook niet onder voor de hedendaagse wil van de bezoeker. Voor het laatst gezien in 2018 op de bühne van SWF met zijn melodische deep house sets. De line-up wordt verder compleet gemaakt door vertrouwde namen die zichzelf al bewezen tijdens eerdere evenementen van de organisatie. Namen als Kerri Chandler, Henrik Schwarz, Mella Dee, Mind Against en Patrick Topping mogen hierin niet ontbreken.

Trots op talent van eigen bodem

Zoals bezoekers inmiddels gewend zijn, speelt talent van eigen bodem altijd een centrale rol in de line-up. Ook dit jaar bestaat ruim de helft van de artiesten uitsluitend uit binnenlandse acts. DJ’s als ANOTR, Chris Stussy b2b Prunk, Luuk van Dijk, Nicky Elisabeth, TOMAN en Wouter S. vertegenwoordigen onder meer SWF 2020. Nieuwe lokale artiesten die dit jaar hun debuut maken op het festival zijn o.a. Colyn, Iris Menza en Franky Rizardo.

Special guest

Tot slot staat reist er een special guest af naar het Havenpark op 15 augustus. Wie dat is, wordt later bekend gemaakt.

Info

Datum: 15 augustus 2020

Tijd: 12:00 – 23:00

Locatie: Havenpark Amsterdam

Tickets: De kaartverkoop start op 3 maart via strafwerk.sollidd.com/swf-2020

Volledige line up

Âme II Âme – ARTBAT – Floorplan – Gerd Janson b2b Krystal Klear – Henrik Schwarz live – Honey Dijon – Kerri Chandler – Maceo Plex – Marcel Dettmann – Mella Dee – Mind Against – Patrick – Topping – Sam Paganini – SPECIAL GUEST

ANOTR – Chris Stussy b2b Prunk – Colyn – Comrade Winston – DJOKO – Franky Rizardo – Iris Menza – Jesse Maas – La La – Luuk van Dijk – Mirella Kroes b2b Van Anh – Nicky Elisabeth – Project89 – ROD – TOMAN – Wouter S.