Het Rotterdamse podium BIRD brengt met ‘BIRD on the block’ de artiest naar je binnentuin. Rotterdammers kunnen zich vanaf nu opgeven voor een akoestisch privéconcert in hun besloten binnentuin. Uiteraard kan de buurt meegenieten, maar wel vanuit hun eigen tuin of balkon!

Nu BIRD door de maatregelen rondom Covid-19 voorlopig geen concertbezoekers kan ontvangen, brengt het podium de concerten naar de bezoekers thuis. Rotterdammers kunnen zich vanaf nu via deze link opgeven voor een heus Courtyard Concert, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet er volgens de regels ruimte zijn voor drie personen die 1,5 meter afstand in de tuin kunnen houden, moet de binnentuin volledig ommuurd en afgesloten van de straat zijn en we verwachten dat bewoners zich houden aan de richtlijnen van het RIVM omtrent afstand houden en bezoek.

De allereerste editie van BIRD on the block | Courtyard Concert was afgelopen vrijdag in Rotterdam Blijdorp. Klik voor een korte impressie op deze link. Om de kosten van het concert te dekken, wordt er een bijdrage van buurtbewoners gevraagd. Opgeven voor een Courtyard Concert kan via deze link. Indien de binnenplaats voldoet aan de criteria, neemt BIRD contact op voor een locatiebezoek en zoekt een bijpassende act.

BIRDtv: elke week livestreams
Naast BIRD on the block streamt BIRD elke week live vanuit het podium.Thuisblijvers tunen elke week op vrijdag en zaterdag in op BIRDtv via Facebook voor de fijnste dj-sets van Rotterdamse dj’s. Ook zendt BIRDtv concerten vanuit het café van BIRD uit. Zo kun je op woensdag 22 april kijken naar KUZKO en op woensdag 6 mei naar het Brintex trio.

Over BIRD
Diepgeworteld in de jazz en hiphop, maar met vertakkingen naar soul, funk en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé Rotterdamse hotspot voor de culturele alleseter. Een plek waar het verleden dient als springplank voor de toekomst – BIRD zoekt altijd naar de spannendste acts van morgen. Zo stonden hier in het verleden al toonaangevende namen als Gregory Porter, Anderson .Paak en Roy Ayers.