Na twee verbroken wereldrecords binnen alle dance genres, staan er nu meer dan 150 DJ’s uit de hardere stijlen klaar om een nieuw wereldrecord te vestigen: donderdag 14 mei trapt de recordpoging af waarbij meer dan 150 DJ’s, 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop Hardstyle en Hardcore zullen draaien in DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn.

Onlangs hebben Amrish Raghosing en Anthony Donner de langste DJ-marathon van de wereld georganiseerd; daarbij hebben 201 Nederlandse DJ’s 10 dagen non-stop gedraaid. Hiermee zijn er twee wereldrecords verbroken; de langste DJ-marathon van 240 uur en met een maximaal aantal van 201 DJ’s die mee deden. Ze hebben de smaak te pakken en daarom zullen ze a.s. donderdag 14 mei de langste DJ-marathon in de hardere stijlen lanceren.

Dancemuziek brengt mensen bij elkaar, juist nu in tijden van corona. En dat familiegevoel is zeker te merken in de harddance scene. In deze uitdagende tijd waarin veel DJ’s geen boekingen en dus (bijna) geen inkomen hebben door het Coronavirus, is dit hét moment om samen impact te maken. Landelijk en wereldwijd zijn helaas alle festivals en evenementen geannuleerd waardoor zowel artiesten, organisatoren en alle betrokken partijen het zwaar hebben. De organisatoren van deze wereldrecordpogingen willen in deze donkere dagen een positief geluid geven door nogmaals een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen en ze 7 dagen lang onafgebroken hun muziek te laten draaien om het wereldrecord langste DJ-marathon in de hardere stijlen te behalen. De organisatoren willen laten zien dat DJ’s een eenheid kunnen vormen en samen groot verschil kunnen maken door samenhorigheid uit te stralen, hetgeen waarom deze harddance scene bekend staat. De DJ’s zullen alles draaien in het hardere genre, van melodieuze en euforische hardstyle, freestyle, hardcore tot en met uptempo.

De initiatiefnemers van de wereldrecords zijn Amrish Raghosing, DJ onder de naam Dutch Hustlaz en eigenaar van DJ School Alphen, en Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL, welke als dance-expert gezien mag worden. Daarnaast heeft Donner het grootste en meest omvangrijke DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: Dutch DJs.

Aankomende donderdag 14 mei, 20.00 uur, wordt het startsein gegeven van de DJ-marathon in de hardere stijlen. Deze zal precies 7 dagen later op donderdag 21 mei om 20.00 uur eindigen. Elk uur zal er een andere Nederlandse DJ draaien; zowel bekende top DJ’s als jong talent zullen een podium krijgen tijdens deze marathon.

DJ’s die aan de DJ-marathon in de hardere stijlen mee doen zijn onder andere: Ran-D, Digital Punk, Crypsis, Chain Reaction, The Darkraver, Dr. Rude, Ruthless, Outsiders, Hardstyle Pianist, Freestyle Maniacs, Pavo, The Pitcher, Luna, Deepack, Deetox, Geck-O, Sub Sonik, Bass Modulators, Jason Payne, Malua, Trilok, Bass-D, Ruffian, Furyan, Killshot, Serra, Retaliation, en nog vele andere bekende en opkomende artiesten.

Het evenement wordt geregistreerd door filmcamera’s en live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen. De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening zullen strikt worden nageleefd gedurende het hele evenement.