De festivalzomer mag dan geschrapt zijn – met de lancering van hun internationale educatieplatform schoolofhouse.com biedt The School of House uit Amsterdam opkomende DJ/producers en dance-ondernemers de kans om zichzelf verder te ontplooien.

Om talenten maximaal te ondersteunen is de expertise van toonaangevende Nederlandse artiesten en dance-deskundigen samengebracht in een allesomvattend lespakket vol masterclasses en consultancy van professionals uit de industrie – waaronder DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano, PR-manager van Martin Garrix, Joris Voorn en Charlotte de Witte José Woldring (The Media Nanny), de social media strateeg voor Hardwell (NXTLI) en een van de Brand Directors van ID&T Events.

Voor het eerst  wordt het lesmateriaal van The School of House overal ter wereld online beschikbaar gesteld voor artiesten en dance-ondernemers. De unieke aanpak integreert video masterclasses, werkboeken, feedback en consultancy en beslaat een scala aan disciplines: DJ Strategy & Performance, Career & Bookings, Music Production, Artist Profile & Social Media, Legal & Business and Press & Public Relations.

Praktijkgerichte groeistrategie
Opkomende artiesten en ondernemers zullen heldere, diepgaande antwoorden vinden op cruciale vragen als ‘Wie ben ik als artiest?’ ‘Hoe word ik geboekt op festivals en clubs?’ en ‘Hoe zorg ik dat mijn fanbase groeit?’ Door middel van research en opdrachten wordt een praktijkgerichte strategie uiteengezet, die de studenten wapent met vaardigheden, begrip van de dancecultuur en een op maat gemaakt carrièreplan voor de toekomst.

Cursussen en bundels zijn er in alle maten en op alle niveaus. Zo is er een Artist Starter Bundle voor de beginnende DJ/Producer en een Artist Career Bundle voor de meer ervaren artiest – doe het zelf, of met persoonlijke coaching. Er zijn ook aparte courses beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Producing Your First Track in Ableton, Signing Your First Record Deal of Creating Content With Impact.

Oprichter Jan Maarten Hartong beseft dat dit zware tijden zijn voor de elektronische muziekindustrie. “Maar ik heb een rotsvast vertrouwen in de weerbaarheid en de wendbaarheid van onze scene en wereldwijde community. Met dit nieuwe platform hopen wij een positieve en betekenisvolle bijdrage te leveren aan de toekomst van de dance cultuur en industrie.”

De meest veelbelovende artiesten en ondernemers die deelnemen worden bovendien gelinkt aan festivals, agentschappen en labels in het uitgebreide netwerk van The School of House. Zo krijgen zij een vliegende start voor hun carrière. Bekijk alle cursussen en bundels hier.