Vanaf maandag 1 juni biedt Paradiso een diverse, coronaproof programmering voor een beperkt aantal mensen. Niet omdat het rendabel is, maar om artiesten een podium te bieden en de moraal van de medewerkers en het publiek hoog te houden.

Oud Hollandsch Acid Feest
Er wordt op maandag 1 juni afgetrapt met het Oud Hollandsch Acid Feest (OHAF), waarbij onder meer Joost van Bellen op het programma staat. Naast dit gestreamde event worden er vijf ‘gouden-dansvloer-tickets’ verloot onder de donateurs. De limiet van vijf tickets is vanwege het feit dat er een groot aantal crewleden en artiesten betrokken zijn bij OHAF en dat er met geplaceerde plekken gewerkt wordt.

Livestreams met publiek
De livestreams gaan onverminderd door in juni en daar mag dan ook publiek bij aanwezig zijn. Dit gaat om 30 zitplaatsen per livestream. Het eerste programma in deze vorm is de Sunday Service van Michelle David & the Gospel Sessions op zondag 7 juni.

De Niet Meer Normaal Show
Onder de noemer ‘De Niet Meer Normaal Show’, een programma van De Kiesmannen met de partners Pakhuis De Zwijger, De Balie en Paradiso, staan de volgende vragen centraal: “Betaalt de jonge generatie straks de rekening van deze crisis? Of is dit juist het moment waarop ze de kans krijgen om het nieuwe normaal vorm te geven?” De eerste van vier shows is uitgezonden. Bij de 2 shows in juni kan publiek aanwezig zijn.

Small Museum
Per vrijdag 29 mei gaat het Small Museum (gevestigd aan de gevel van Paradiso) als eerste museum in Nederland weer open. De eerste expositie is van Studio 212 Fahrenheit en is getiteld ‘NEVER WASTE AN OPPORTUNITY TO SHOW A MIRRORBALL’.

Niet rendabel
Hoewel de programma’s voor meer levendigheid aan de Weteringschans zorgen, vullen ze allerminst het steeds groter wordende financiĆ«le tekort van Paradiso. Als non-profit organisatie die voor ruim 90% afhankelijk is van eigen inkomsten is het niet mogelijk om programma’s met een limiet van 30 (of 100 of 250) bezoekers rendabel te maken. Om de coronacrisis te kunnen overleven is meer capaciteit of hulp vanuit de overheid nodig.

Meer info: paradiso.nl.