Na drie eerdere verbroken wereldrecords staan er nu meer dan 130 vrouwelijke DJ’s klaar om een nieuw wereldrecord te vestigen. De vrouwelijke DJ’s uit Nederland starten hun recordpoging op donderdag 28 mei. 7 dagen lang, 24 uur per dag zullen ze non-stop muziek draaien in DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn. Hiermee willen de organisatoren benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ vak verstaan en dat Nederland het nummer 1 DJ land van de wereld is.

Onlangs hebben Amrish Raghosing en Anthony Donner de langste DJ-marathon van de wereld georganiseerd; daarbij hebben 201 Nederlandse DJ’s 10 dagen non-stop gedraaid; daarna hebben zij de langste DJ-marathon in de hardere stijlen georganiseerd, hierbij hebben 203 DJ’s gedraaid. Hiermee zijn er drie wereldrecords verbroken; de langste DJ-marathon van 240 uur en met een maximaal aantal van 201 DJ’s, en de langste DJ-marathon in harder styles. Ze hebben de smaak te pakken en daarom zullen ze donderdag 28 mei a.s. de langste DJ-marathon voor alleen vrouwelijke DJ’s lanceren. De media belicht vaak dat er een tekort aan vrouwelijke DJ’s is en door dit initiatief willen de organisatoren laten zien dat de muziekwereld echt niet alleen om mannen draait. Met meer dan 130 vrouwelijke DJ’s op de line-up moge duidelijk zijn dat de DJ industrie ook gedreven wordt door vrouwen.

Dancemuziek brengt mensen bij elkaar. In deze uitdagende tijd waarin veel DJ’s geen boekingen en dus (bijna) geen inkomen hebben door het coronavirus, is dit hét moment om samen impact te maken. Landelijk en wereldwijd zijn helaas alle festivals en evenementen geannuleerd waardoor zowel artiesten, organisatoren en alle betrokken partijen het zwaar hebben. De organisatoren van deze wereldrecordpogingen willen in deze donkere dagen een positief geluid geven door voor de derde keer een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen en ze 7 dagen lang onafgebroken hun muziek te laten draaien om het wereldrecord langste DJ-marathon met vrouwelijke DJ’s te behalen. De organisatoren willen laten zien dat DJ’s samen groot verschil kunnen maken door samenhorigheid uit te stralen door een eenheid te zijn. De DJ’s zullen muziek draaien uit alle genres.

De initiatiefnemers van de wereldrecords zijn Amrish Raghosing, DJ onder de naam Dutch Hustlaz en eigenaar van DJ School Alphen, én Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL, welke als dance-expert word gezien. Daarnaast heeft Donner het grootste en meest omvangrijke DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: Dutch DJs; waarvoor hij 300 Nederlandse DJ’s en dance-industry professionals heeft geïnterviewd en gefotografeerd.

Aankomende donderdag 28 mei om 20.00 uur wordt het startsein gegeven van de DJ-marathon voor vrouwelijke DJ’s. Deze zal precies 7 dagen later op donderdag 4 juni om 20.00 uur eindigen. Om de één of twee uur zal er een andere Nederlandse DJ draaien; zowel bekende top DJ’s als jong talent zullen een podium krijgen tijdens deze DJ-marathon.

Het evenement wordt geregistreerd door filmcamera’s en live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen. De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening zullen strikt worden nageleefd gedurende het hele evenement.