Op zaterdag 29 augustus organiseert Festival De Achtertuin een Corona-proof mini-festival met DJ’s als Carlos Valdes en Sandrien en de lokale helden Chris Stussy, VNTM en Unders. Outdoor Valley, het prachtige adventure terrein net naast Rotterdam, opent dan haar deuren voor maximaal 250 festivalgangers. Het festival neemt alle voorzorgsmaatregelen om helemaal Corona-proof te zijn. Zo vindt er bij de ingang een triage plaats en wordt de temperatuur van iedere bezoeker gemeten. Op het festivalterrein moet iedere bezoeker 1,5 meter afstand bewaren tot de ander. Ook als ze tot hetzelfde huishouden behoren.

Het is een hele klus en een grote investering om in deze tijden een festival te organiseren. Toch willen binnen de regels een zo leuk als mogelijk festival organiseren”, zegt Rosaline Tóth, een van de initiatiefnemers van Festival De Achtertuin. Ze vervolgt: “De festival industrie staat onder grote druk. Hopelijk kunnen we op deze manier toch nog wat mensen blij maken, andere festivals inspireren en toch nog zorgen voor wat werk in onze zwaar getroffen branche.

‘Dansvakken’ van 1,5m
De eerste editie van Festival De Achtertuin was eigenlijk gepland op 18 juli en kon 3.500 bezoekers verwelkomen. Om deze mini-editie mogelijk te maken trekt de organisatie alles uit de kast. “Toiletten worden constant schoongemaakt en aan de tafels mogen maximaal 2 personen zitten. Om ervoor te zorgen dat mensen niet bij elkaar komen bij een bar wordt drank en eten uitgeserveerd of langsgebracht met kruiwagens. Ook loopt er personeel met drank tanks,” schetst Rosaline Tóth de gang van zaken voor zaterdag 29 augustus. “Op het terrein is het eenrichtingsverkeer en we hebben ‘dansvakken’ van 2 bij 2 meter gemaakt voor de stages. Die 1,5 meter gaan we keihard handhaven. Volgens mij moet het dan helemaal goed komen.

Festival De Achtertuin – Corona proof mini-editie
29 augustus van 12:00 tot 18:00 uur*.
Line-up: CARLOS VALDES B2B SANDRIEN ⫻ CHRIS STUSSY ⫻ MITCH DE KLEIN ⫻ NHÂ ⫻ PORTABLE PARADISE ⫻ UNDERS ⫻ VNTM ⫻ WARREN FELLOW

Tickets kosten 55 euro en zijn verkrijgbaar op de website: https://festivaldeachtertuin.nl.

*De eindtijd van 18:00 uur is bepaald door de gemeente.