Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische Warehouse Elementenstraat in Amsterdam de Dutch Dance Quiz. De quiz, die kijkers vanuit hun eigen woonkamer kunnen spelen, neemt ons in drie afleveringen mee op een trip down memory lane door meer dan 30 jaar Nederlandse dance geschiedenis.
 
Arne van Terphoven zegt: “2020 is een bizar jaar, ook voor het Nederlandse uitgaansleven Er worden geen feesten gegeven, festivals zijn gecanceld en ook Amsterdam Dance Event is straks niet wat we gewend zijn. Hét moment om stil te staan bij en een ode te brengen aan onze rijke dance cultuur.”
 
In het drieluik worden kijkers getrakteerd op onverwachte vragen, unieke anekdotes en nooit eerder vertoonde beelden. Van de oerknal in de jaren ’80 waarna niets meer hetzelfde was, de komst van de Roxy, de iT en Parkzicht tot meezingen met 2 Unlimited, hakken op Thunderdome en de wereld die plat gaat voor onze grote Nederlandse dj’s. Een aantal Nederlandse dance iconen richt zich met een quizvraag en/of anekdote rechtstreeks tot de kijker, onder wie Erick E, Chuckie, Martin Garrix, Mental Theo, Jaydee, Joris Voorn, oud-TMF presentatrice Fabienne de Vries en pionier Ted Langenbach.
 
Dance liefhebbers kunnen hun kennis testen en kans maken op een Dutch Dance prijzenpakket door mee te spelen via hun mobiele telefoon of tablet. Vanuit een speciale green room speelt het DJ panel mee, bestaande uit Dano, The Darkraver, Roog, Michel de Hey, Julian Jordan, Reinier Zonneveld, Boris Werner, Luuk van Dijk en dance liefhebster Geraldine Kemper.
 
De Dutch Dance Quiz wordt mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden en Philips TV & Sound, die ook trots zijn op onze rijke dance cultuur.
 
Kijk en speel vanuit je woonkamer mee op 17, 24 en 31 oktober vanaf 21.00u op dutchdancequiz.nl of TV 538 (Ziggo/KPN). Houd het Facebookevent in de gaten voor extra info, oefenvragen, teaser content en meer.