Met zijn 23 jaar ervaring als creatief ondernemer, een eigen uitgave van het grootste DJ/dance boek van de wereld ‘Dutch DJs’ boek én bovendien een kleurrijke CV omdat hij al jarenlang zijn grenzen verlegd binnen het ondernemerschap en de journalistiek en fotografie, was de keuze om Anthony Donner in het ‘Ondernemers zijn net mensen’ boek op te nemen, voor auteur Cor de Graag snel gemaakt. Het hardcover boek, waarin de auteur vijftig inspirerende ondernemers interviewt, brengt in 548 pagina’s het verhaal achter deze bijzondere mensen, die uit de meest uiteenlopende branches komen. Donner leverde de bijbehorende portretten, van onder andere Vreneli StadelmaierArko van Brakel, Souad El Markhous, Joel aan ’t GoorMaurits Groen en Zeyep Dag. Een interessante verzameling mensen die zich kwetsbaar op durfden te stellen om hun verhaal met andere lezers te delen. Het 2,8 kilo wegende boek biedt een kruisbestuiving tussen ondernemers uit verschillende branches, van verschillende leeftijden en met verschillende culturele achtergronden, waarin Anthony niet alleen de fotografie voor zijn rekening nam, maar ook zijn eigen verhaal deelt met een diepte-interview. Anthony is de enige journalist, fotograaf en dance ondernemer welke is opgenomen tussen de 50 ondernemers.

Voor de Graag was de keuze om Donner als fotograaf in te zetten een hele logische. Het was een omvangrijke klus, waarvoor Donner stad en land is afgereisd om de ondernemers te fotograferen in hun werk- of huiselijke omgeving. Hij heeft de ondernemers gefotografeerd in zijn mobiele studio die hij ter plaatse heeft opgezet, en dat levert bijzonder portretten op. Tussen de indrukwekkende bio interviews van 49 andere topondernemers, staat ook het 10 pagina lange verhaal van de dance ondernemer zelf; waarin hij vertelt hoe hij zich constant heeft ontwikkeld binnen zijn ondernemerschap en naast een carrière binnen zijn vakgebied ook vele andere, uitdagende projecten en samenwerkingen heeft opgezet. Zo is hij als portretfotograaf ook werkzaam voor diverse magazines, communicatiebureaus, onderwijsinstellingen en bedrijven, én werkt hij aan zijn tweede en derde eigen boek.  Anthony portretteert voornamelijk CEO’s, hoog management van bedrijven, artiesten en ondernemers in zijn herkenbare stijl.

Van fotograaf naar hoofdredacteur, grote boeken en mega projecten

Anthony Donner heeft als fotograaf en auteur furore gemaakt met het Dutch DJs boek, waarvoor hij 300 toonaangevende Nederlandse DJ’s en dance-industrie professionals heeft gefotografeerd, geïnterviewd en gefilmd. Tijdens zijn Dutch DJs project groeide hij destijds door als hoofdredacteur van het grootste DJ/dance magazine van de wereld; DJ Mag en het grootste hip-hop/urban uitgave; Pleasure Magazine. Hij is nu druk bezig met het vervolg van zijn eerste boek, het Dutch DJs XXL boek; dat met meer dan 400 foto’s en interviews met de bekendste DJ’s uit Nederland, dit zal het grootste muziekboek van de wereld worden met een gewicht van maar liefst 11 kilo. Daarnaast houdt de ondernemer zich bezig met een grootschalig fotoboek met interviews over Nederlandse topsporters en werkt hij aan 2 magazines, het Dutch DJs magazine en This Is Hardstyle magazine; deze zullen volgend jaar verschijnen. Alsof dat nog niet genoeg is zal hij dit jaar de eerste DJ Award voor Nederlandse DJ’s lanceren. En zodra de verkiezingen voor Nachtburgemeester van Amsterdam van start gaan zal hij zich kandidaat stellen. Met dit alles laat Donner zien dat hij zijn passie voor dance en liefde voor de fotografie en sport op een inspirerende manier weet te combineren.