In de week van ADE (Amsterdam Dance Event) brengt JUKE een ode aan 30 jaar dance met de Dutch Dance Podcast, een podcastserie met meeslepende avonturen over de weg naar het wereldwijde succes van Nederlandse dance iconen mét alle daarbij komende ups en downs. In drie afleveringen van twintig minuten neemt dance expert en journalist Arne van Terphoven de luisteraar mee door 30 jaar dance geschiedenis. Het drieluik is een verlengstuk van de ‘Dutch Dance Quiz’ die vanaf zaterdag 17 oktober te zien en te spelen is via TV 538 en Dutchdancequiz.nl.

In iedere aflevering van de Dutch Dance Podcast staat een Nederlands product centraal. Zo krijgt de luisteraar een kijkje in de wereld van ‘Sensation’. Een wereldwijde succesformule van uitverkochte stadions met spectaculaire decors en massa’s mensen in witte kleding op ieder continent. Daarnaast wordt het verhaal van 2 Unlimited, dat bol staat van enorme hoogte- en dieptepunten, onder de loep genomen in de podcastserie. Van complimenten van Michael Jackson tot geweld en rechtszaken, niets blijft onbesproken. En ook het ongekende succes van de Vengaboys komt aan bod. Een hit sensatie bedacht door twee Spaanse dj’s die langs de Spaanse kust rond toerden in een oude schoolbus (‘de Vengabus’). Alles wat zij aanraakten veranderde in goud.

Arne van Terphoven​: “2020 is een bizar jaar, ook voor het Nederlandse uitgaansleven. Er worden geen feesten gegeven, festivals zijn gecanceld en ook Amsterdam Dance Event is straks niet wat we gewend zijn. Hét moment om stil te staan bij en een ode te brengen aan onze rijke dance cultuur.”

De Dutch Dance Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Nationale Nederlanden en  is vanaf zondag 18 oktober te beluisteren op JUKE en Dutchdancequiz.nl.