Zaterdag is tijdens de virtuele uitreiking van DJ Mag Top 100 DJs bekendgemaakt dat David Guetta de nummer 1 dj van de wereld is. De uitreiking, die normaal gesproken tijdens het Amsterdam Dance Event plaatsvindt, kreeg door een unieke samenwerking tussen DJ Mag en Snapchat toch nog een Nederlands tintje. Terwijl muziekliefhebbers van over de hele wereld via de livestream van djmag.tv en AMF in spanning op de uitslag zaten te wachten, zagen voorbijgangers op de Dam via hun Snapchat camera gelijktijdig hoe winnaar David Guetta levensgroot op een podium op het Koninklijk Paleis op de Dam verscheen in augmented reality. David Guetta is nog een week op de Dam te zien via de Snapchat Landmarker Lens.

Er hebben bijna 1,3 miljoen mensen gestemd op wie zij de allerbeste dj ter wereld vinden. Normaal gesproken wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens AMF, het grootste evenement tijdens Amsterdam Dance Event. De augmented reality ervaring op de Dam is een unicum voor DJ Mag en een creatieve oplossing om, ook in tijden dat een offline event niet mogelijk is, iets groots te doen in de Nederlandse hoofdstad. Voor alle fans die de augmented reality ervaring op de Dam niet konden zien hebben Snapchat en DJ Mag iets anders bedacht: een Sky Lens waarmee je David Guetta in de lucht kunt projecteren.

Martin Carvell, Managing Director bij DJ Mag:We zijn blij dat we via dit partnership met Snapchat de nummer 1 dj ter wereld in augmented reality kunnen presenteren. Met de exclusieve Landmarker Lens op de Dam houden we onze nauwe band met Amsterdam, waar we normaal gesproken onze show organiseren, in stand. En wereldwijd kunnen miljoenen Snapchatgebruikers via de speciaal ontwikkelde Sky Lens zelf ook de nummer 1 levensgroot in de lucht projecteren. Hoewel we het jammer vinden dat we dit jaar geen evenement kunnen organiseren bij AMF met 40.000 fans in de Johan Cruyff ArenA, zijn we blij dat dance muziek liefhebbers door het partnership met Snapchat alsnog betrokken kunnen worden bij de uitreiking, waar ze ook zijn.”

David Guetta:Ik kan niet geloven dat ik uitgeroepen ben tot nummer 1 dj van de wereld, en het voelt deze keer extra speciaal. Het is een gek jaar geweest voor iedereen maar ik ben blij dat we toch een speciaal en positief moment hebben kunnen creëren in deze moeilijke tijd. Dit soort initiatieven maken me trots om onderdeel uit te maken van deze industrie. Ondanks dat iedereen thuis zit, hebben we toch iedereen aan het dansen gekregen en de samenwerking met Snapchat voor deze bijzondere lens is een perfect voorbeeld van hoe mensen van over de hele wereld geëntertaind blijven dit jaar. Het gebrek aan steun van overheden voor onze industrie is jammer en ik vind dat er nu actie moet worden ondernomen, maar we hebben ook bewezen dat niets ons kan stoppen: we blijven onszelf opnieuw uitvinden en we blijven creatief.”