Via www.stuureenkaartjehoop.nl kunnen festivalliefhebbers elkaar sinds vandaag een kaartje met hoop sturen. Hoop op een zonnige toekomst, waarin iedereen weer samen kan zijn en een zomer vol festivals. Het initiatief is opgezet door Kultlab, organisator van Into the Woods en Wildeburg, omdat veel mensen het door de corona maatregelen mentaal zwaar hebben.

Verschillende media hebben afgelopen tijd geschreven over het gebrek aan perspectief, wat leidt tot stress en depressie. De mentale gevolgen van de corona crisis waren tot voorheen onderbelicht. Kultlab wilt hier met het initiatief verandering in brengen en doen waar ze goed in zijn als: mensen samenbrengen, zij het in deze vorm op afstand. Festivals zijn voor veel mensen een enorme uitlaatklep en zorgt dat men iets heeft om naartoe te leven.

Maurice van de Berkt van Kultlab vertelt over het initiatief
“We merken dat veel mensen het zwaar hebben en snakken naar sociaal contact, een simpele omhelzing of gesprekken face to face. Door middel van het sturen van een kaartje willen we festivalgangers helpen om zich samen door deze moeilijke periode heen te slaan.”

Into the Woods en Wildeburg schrijven over www.stuureenkaartjehoop.nl:
“Steeds meer festivaldieren vallen ten prooi aan deze donkere dagen, want het langdurige sociale isolement draaft volledig tegen onze natuur in. We hunkeren weer naar omhelzingen, innige gesprekken en de knaldrang wordt ons bijna teveel. Skip de dip en blik samen vooruit naar een zonnige toekomst. Stuur daarom een hoopvol postkaartje naar je festivalvrienden die, net als wij, al tijden snakken naar het festivalgevoel.”