Eén van ’s lands meest succesvolle DJ’s, de internationaal gevierde Billy The Kit, werkt voor zijn gloednieuwe track ‘I Got You’ -die vandaag uitkomt op zijn eigen platenlabel Rise Recordings- samen met jeugdkliniek Yes We Can Clinics (YWCC). Zo zal een deel van de opbrengst van de single naar YWCC gaan, en wordt het nummer als anthem gebruikt bij de afscheidsceremonie van de jongeren die na tien weken de kliniek verlaten. De video voor ‘I Got You’ volgt binnenkort, evenals een mini-documentaire over Yes We Can Clinics.

Billy The Kit (echte naam: Joost Seilberger) wil als ervaringsdeskundige zijn eigen levensverhaal vertellen aan mensen die worstelen met grote problemen. Voor zijn grote internationale succes moest Billy, die met Martin Garrix toerde en op het podium stond met onder meer Armin van Buuren en DJ Tiësto, namelijk offers brengen. Altijd aan het werk, op reis, aan het draaien. Vliegtuig uit, hotel in. Veel feesten. Veel drank. Torenhoge ambities en doelen.

Als ik 20 boekingen had, wilde ik er 21. Ik zag bij een optreden alleen die persoon die niet los ging, had geen oog voor die wel feestende 50.000 man. Ik dacht altijd dat méér goed was. Grotere feesten, meer geld, nog een extra nummer uitbrengen. Het werd nooit goed genoeg. Ik heb heel vaak gevoeld dat ik het succes niet verdiende, zo perfectionistisch was ik. Maar dit creëerde ik echt allemaal zelf”, vertelde hij vorig jaar december aan dagblad A.D. “Ik voelde dat ik meer uit mijn leven kon halen, presteerde onder mijn kunnen. Niet alleen als artiest, maar in mijn hele leven. Ik was alleen nog maar met Billy bezig. (..) Het plezier was weg. Er was te veel druk. Ik kon alleen met alcohol het podium nog op. Ik maakte muziek op de automatische piloot. Alleen maar omdat het van anderen moest. Dit is menens en gevaarlijk, dacht ik.”

Schaduwzijde
De schaduwzijde van het succes werd hem pas écht duidelijk toen de wereldberoemde Zweedse DJ Avicii in 2018 zelfmoord pleegde. Het was een keiharde wake-up call. Het roer moest radicaal om. En dat gebeurde ook. Billy volgde zes weken coaching in Ierland en kwam daar als herboren van terug: fysiek, mentaal en hoe hij voortaan in het leven wilde staan. Constructie in plaats van destructie, positivisme in plaats van negativisme.

Billy richt vervolgens met Warner Music Group en met ADA Music het label Rise Recordings op. Met een geel gekleurd logo, omdat geel een positieve kleur is. Het doel is om vooral mood boosting tracks uit te brengen waarvan het humeur direct opfleurt. Het eerste wapenfeit is een cover van nineties wereldhit ‘I’ve Been Thinking About You’ van de Brits-Amerikaanse band Londonbeat – het nummer dat hij terug uit Ierland als eerste weer hoort.
Hier staat de track op Spotify.

Samenwerking met jeugdkliniek Yes We Can Clinics
Voor ‘I Got You’ werkt de DJ samen met Yes We Can Clinics (YWCC): een gespecialiseerde jeugdkliniek voor behandeling van jongeren tussen de 13 en 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Bijvoorbeeld: drugsverslaving, suïcide problemen, automutilatie, depressie, gameverslaving, borderline, eetstoornis, misbruik en trauma’s. Het doel van de behandeling is om jongeren en jong volwassenen uit hun negatieve spiraal te halen. Veel van de fellows (jongeren) die worden behandeld zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt is YWCC voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven.

Een deel van de opbrengst van de single wordt gedoneerd aan deze kliniek, en het nummer zelf wordt als anthem gebruikt bij de afscheidsceremonie van de jongeren die na tien weken de kliniek verlaten.

Online
https://www.djbillythekit.com/
https://www.facebook.com/djbillythekitofficial
https://www.instagram.com/djbillythekit/
https://soundcloud.com/djbillythekit