DGTL Amsterdam keert terug. Het verloren evenementenjaar 2020 ligt achter ons en heeft ondanks alles ook veel nieuwe inzichten opgeleverd. 2021 is het jaar van nieuwe kansen, nieuwe beloftes en de hoop op een betere wereld. Een nieuwe cyclus voor iedereen, ook voor DGTL in meerdere opzichten. Zodoende keert het festival terug op de NDSM-werf maar ditmaal niet als opener van het festivalseizoen. DGTL 2021 vindt plaats op 11 en 12 september 2021. De voorverkoop start op vrijdag 5 februari om 11:00u via www.dgtl.nl/2021-tickets.

Na een jaar van reflectie ziet DGTL 2021 als de start van A NEW CYCLE, een jaar waarin alles waar DGTL de afgelopen jaren aan heeft gewerkt bij elkaar komt en zo een springplank naar de toekomst wordt. Die toekomst wordt onder meer geschreven door de eerste reeks namen in de DGTL 2021 line-up:

Acid Pauli | Adriatique | Afrodeutsche | Ben Böhmer | Blawan | The Blessed Madonna & HAAi | CamelPhat | Colyn | David Vunk | DJ Assault | DJ Python | Egyptian Lover | Eris Drew | Honey Dijon | Ingi Visions | KI/KI | Luke Vibert | Mala | Margaret Dygas | Meetsysteem | MEUTE | Mind Against | Nicola Cruz | Nina Kraviz | Paula Temple & SNTS | Ø [Phase] | Ricardo Villalobos | ROD | Worakls

‘Let’s rewrite our future. It’s time for a new cycle.’

Bekijk hier de A NEW CYCLE video: https://www.youtube.com/watch?v=1jqyC7p6qQ4.

DGTL Amsterdam verhuist in deze nieuwe cyclus van het traditionele begin van het festivalseizoen naar het eind van de zomer. Wat centraal staat, is de duurzame manier van programmeren, door internationale headliners te combineren met lokaal talent, gekoppeld aan een duurzame manier van organiseren. DGTL is het eerste elektronische muziekfestival dat volledig circulair geproduceerd wordt, waarbij bovengemiddelde aandacht wordt besteed aan de uitdagingen op het gebied van energie, water en sanitatie, voedsel, grondstoffen en mobiliteit. Na een jaar waarin duidelijk werd hoe kwetsbaar het leven op onze planeet is, is deze stap belangrijker dan ooit.

Door de focus te verleggen naar september, kan DGTL nog meer en betere stappen maken naar een duurzame terugkeer in het festivallandschap, met een productie die het verloren jaar 2020 zal doen vergeten. De voorverkoop start op vrijdag 5 februari om 11:00u via www.dgtl.nl/2021-tickets.