Vooruitlopend op San Holo’s tweede album bb u ok? verschijnt vandaag zijn nieuwe single find your way (feat. Bipolar Sunshine)’. Vandaag start tevens de pre-sale van San Holo’s nieuwe album bb u ok? die officieel uitkomt op 21 mei via zijn eigen label bitbird. Het album verschijnt zowel digitaal als fysiek en kan in combinatie met diverse merchandise besteld worden via deze link. 

Beluister HIER find your way (feat. Bipolar Sunshine)

“Het draait volledig om connecties”, zo stelt San Holo over zijn nieuwe werk. “De connecties tussen mensen en hun herinneringen, tussen mensen over en weer en met zichzelf.” De ambities zijn hoog en de eerste officiële single find your way (feat. Bipolar Sunshine) geeft duidelijk een voorproefje op het aankomende album ‘bb u ok?’. Op zijn debuut ‘album1’ claimde San Holo het onontgonnen niemandsland tussen EDM, post-rock en indie, hetgeen hem naast lovende kritieken van fans, pers en collega’s onder meer ook een Edison en een International Dance Music Award opleverde. Album nummer twee, waarop hij naast Bipolar Sunshine onder meer samenwerkt met mensen als The Nicholas, Rivers Cuomo (Weezer), Chet Porter, American Football en Mija & Mr. Carmack, diept het unieke geluid dat San Holo voor zichzelf heeft ontwikkeld verder uit. Binnen zijn volkomen eigen muzikale spectrum, neemt hij de ruimte om zijn vleugels verder uit te slaan en tegelijkertijd met beide benen op de grond te blijven staan.

De single find your way sluit inhoudelijk naadloos aan op San Holo’s kijk op het leven, zo legt hij uit. “De tekstregel ‘rain might fall down on a summer day / hold your head up as the sky turns gray’ vind ik persoonlijk heel sterk. Een ander fragment uit de tekst is ook tekenend: ‘half-full cup / I’ma filling it up / life ain’t always a dream’. Ieders leven heeft zijn ups en downs. Wat er ook gebeurt, geef niet op. In je leven zul je slechte momenten hebben, zelfs hele slechte. Maar hoe dan ook zullen er ook goede momenten zijn. Je moet gewoon je weg vinden.” Het werken met Bipolar Sunshine stelt hem in staat die gevoelens goed over te brengen. “Ik hou enorm veel van zijn stem, die zo goed past bij mijn geluiden en ideeën. Alleen al als hij praat klinkt het me als muziek in de oren.”

bb u ok? is een eerlijk en open album, de twintig liedjes stellen existentiële vragen over liefde, hoop, eenzaamheid en sociale verwachtingen. De nummers op het album moedigen de luisteraars aan om zowel bij zichzelf als bij de mensen om hen heen vinger aan de pols te houden en te zien hoe het nu écht gaat. De gelijknamige website, bbuok.com, draagt die boodschap ook als online platform uit. Muzikaal bouwt San Holo op het album een heel eigen wereld, met afwisselend organische soundscapes en full-band composities. “Ik heb mijn volledige hart in dit album gestort. In plaats van er over te praten, heb ik liever dat mensen ernaar luisteren, in de hoop dat het hen ook ergens naartoe brengt. Men kan zelf beslissen wat het voor hen betekent, zoals het voor mij ook een eigen betekenis heeft. Dat is de schoonheid van muziek.”

Het meeste werk op bb u ok? is opgenomen in een Airbnb in Echo Park, Los Angeles. Daar vond San Holo de rust om zijn tweede album exact zo te maken als in zijn hoofd zit. “Deze nummers gaan over ervaringen, gesprekken en momenten die ik mijn hele leven met mensen heb gedeeld. Ik ben nooit heel goed geweest in mezelf woordelijk uitdrukken. Woorden op zichzelf lijken nooit echt de essentie te vatten van hoe ik me voel. De meeste gevoelens zijn zo complex dat het bijna naïef is als je wilt proberen deze in woorden te omschrijven. Daarom maak ik muziek. Het is voor mij de enige manier om mezelf echt uit te drukken.”

Single find your way (feat. Bipolar Sunshine) – release woensdag 3 februari 2021

find your way luisterlink: https://sanholo.lnk.to/findyourwaypr 

Album bb u ok? presave: https://sanholo.lnk.to/bb-albumpr 
San Holo shop: https://sanholo.lnk.to/collectionpr 

Release single: find your way (feat. Bipolar Sunshine) – 3 februari 2021

Release album:  bb u ok? – 21 mei 2021 

Label: bitbird