Het eerste moderne museum voor elektronische muziek ‘Our House’ opent in augustus dit jaar haar deuren op een van Nederlands meest legendarische locaties voor de dancecultuur: Amstelstraat 24 tot 26 in Amsterdam Centrum, voormalig locatie van historische club iT – één van Nederlands eerste clubs eind jaren ‘80. Het interactieve, futuristische museum brengt een ode aan de nationale en internationale dancecultuur. 

Club iT wierf begin jaren 90 internationale bekendheid met haar extravagante feesten en zorgde (samen met o.a. de Roxy) voor de grote doorbraak van housemuziek in Nederland. Dat Our House haar deuren opent op de plek van de voormalig iconische Club iT is geen toeval: “De iT blijft voor altijd een legendarische en historische plek als het gaat om de elektronische muziekcultuur. We zijn erg blij dat we Our House op een locatie met zo’n bijzondere heritage, in het centrum van Amsterdam, mogen openen”, aldus Jeroen Jansen, mede-initiatiefnemer van Our House en oud Creatief Directeur van ID&T.

In Our House worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van dancemuziek en leren ze meer over de oorsprong en geschiedenis van deze populaire cultuur en al haar subculturen. Our House vertelt het verhaal van deze innovatieve muziekcultuur via de peilers historie, technologie en community. Bij binnenkomst wandel je van de ene naar de andere interactieve installatie waar wereldberoemde DJ’s vertellen over de reis die housemuziek de afgelopen 40 jaar maakte. Verder komen de fans en de community aan het woord, maar vooral ook in beeld; de jongere generaties van nu die samen met artiesten en promotors van clubs, feesten en festivals de drijvende kracht achter het succes van de elektronische muziek op internationale schaal zijn. Naast de experience van de vele licht- en video-installaties ervaart de bezoeker van Our House de ultieme clubbeleving van de toekomst.

Hybride samenwerking met club AIR Amsterdam
Our House is voor een aantal ruimtes van het nieuwe museum een samenwerking aangegaan met club AIR Amsterdam. Overdag beleven bezoekers het interactieve museum van Our House en ‘s avonds transformeren deze ruimtes naar een aantal waanzinnige dansvloeren voor de club. Jeroen Jansen: “Door onderdelen van ons museum met AIR te delen, maken we gebruik van de akoestische en technische mogelijkheden die de locatie biedt en kunnen we zodoende de inhoud van het museum deels presenteren als show zoals we dat voor ogen hebben.

Sander Groet, oprichter van AIR Amsterdam, deelt deze stelling: “De unieke samenwerking met Our House zorgt ervoor dat de club ook overdag een mooie invulling krijgt. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om onze club na ruim 10 jaar grondig op te knappen met de nieuwste state of the art video-, licht- en geluidselementen waardoor we tot de absolute top van de Europese clubs blijven behoren.”