De Amsterdamse DJ en producer Luuk van Dijk is ‘s werelds eerste DJ die aanstaande vrijdag 26 februari om 17.00 uur een live-set gaat draaien in Hotel Hideaway, de virtuele hangout van de makers van Habbo Hotel. Deze wereldprimeur sluit aan bij de vooruitstrevende manier waarmee Luuk van Dijk een nieuw publiek een live-ervaring wil bieden in tijden van Corona. Zijn set zal eigen werk van zijn label Dark Side Of The Sun centraal zetten. Download hier de social game Hotel Hideaway en klik door naar de concerthal.

Met maandelijks meer dan een miljoen gebruikers met een gemiddelde leeftijd tussen de 17 en 25 jaar, is Hotel Hideaway een steeds populairder wordende hangout onder jongeren. In deze interactieve 3D-wereld is recent een virtuele concertzaal gerealiseerd, waarin ruimte is voor tienduizenden bezoekers. Hotel Hideaway groeit snel en komt uit de koker komt van de makers van virtuele gemeenschap Habbo, die ervaring hebben met live content. Onder meer artiesten als Gorillaz, Justin Bieber, Selena Gomez en Lady Gaga hebben in afgelopen jaren virtuele optredens gedaan in de Habbo-wereld. Luuk van Dijk is op 26 februari om 17.00u ’s werelds eerste DJ die een set draait op deze virtuele manier. Deze live-ervaring wordt ondersteund door speciaal door UBERKRAFT studios ontworpen visials die een trip langs de lichte en de donkere kanten van het universum laten zien.

Luuk van Dijk (24) heeft zich met zijn aanstekelijke energie en kenmerkende sound in korte tijd opgewerkt tot smaakmaker in de house scene. Als 24-jarige ziet hij ook van dichtbij hoe de coronacrisis zijn impact heeft op leeftijdsgenoten. “We kunnen elkaar niet meer ontmoeten zoals voorheen, we kunnen niet met zijn allen in de club op of een festival uit ons dak gaan. Corona doet je beseffen dat het maken van nieuwe vriendschappen lastiger gaat en je ziet dat mensen toch manieren gaan zoeken om samen te komen”, aldus Van Dijk. “Hotel Hideaway is een van de plekken waar steeds meer leeftijdsgenoten samenkomen en ik wil ook in tijden waarin ik niet op de podia kan staan zijn waar mijn fans zich bevinden. Hotel Hideaway is dus de perfecte plek om toch die connectie met het publiek te hebben.”

Over Luuk van Dijk

Naast basslines, grooves en good vibes is het duidelijke old skool randje dat wat een Luuk van Dijk set zijn signatuur geeft. Die sound heeft hem in korte tijd tot een van de opkomende nieuwe namen in de house scene gemaakt. Luuk van Dijk draaide in toonaangevende internationale clubs en op festivals als Paradise, Awakenings, elrow, DGTL en Cocoonen deelde podia met artiesten als Jamie Jones, The Martinez Brothers, Sven Väth, Joseph Capriati, Patrick Topping en Kerri Chandler. Zijn producties werden al opgepikt door labels als Hot Creations, Eastenderz en Solid Grooves en in 2019 besloot hij zijn eigen label Dark Side Of The Sun op te richten, om hierop house in de breedste zin van het woord van hem en anderen uit te brengen.

Over Hotel Hideaway

Hotel Hideaway is een sociale online 3D-wereld, gesitueerd in een levendig, virtueel hotel. Bezoekers kunnen een eigen avatar samenstellen, eigen kamers kunnen inrichten, vrienden kunnen maken, feesten bezoeken en meer. Maandelijks bezoeken zo’n miljoen gebruikers in de leeftijd 17-25 jaar het hotel (35 procent uit Azië, 25 procent uit Europa, 25 procent uit de VS en 15 procent rest van de wereld) waarvan 60 procent vrouwelijk en 40 procent mannelijk. Hotel Hideaway groeit snel en komt uit de koker komt van de makers van virtuele gemeenschap Habbo, die ervaring hebben met live content. Onder meer artiesten als Gorillaz, Justin Bieber, Selena Gomez en Lady Gaga hebben virtuele optredens gedaan in de Habbo-wereld.

Luuk van Dijk – websiteinstagramfacebookyoutube

Hideaway Hotel – website –  instagramfacebookyoutube