Ledo is het eerste platform in zijn soort dat vrijheid in creativiteit voorop stelt: muziek- en contentmakers krijgen de mogelijkheid om rechtstreeks samen te werken om zo bekendheid op social media te vergroten.

Contentmakers en muziekmakers hebben vanaf vandaag toegang tot Ledo; bekijk het platform via www.ledomusic.is.

Het power duo uit de muziekindustrie Sarah Hildering en Eelko van Kooten (Founder Spinnin’ Records) lanceren ‘Ledo’, een gloednieuw platform waar principes liggen bij creatieve vrijheid met het behoud van (master) rechten. Een collab-house waar artiesten en content creators worden samengebracht, muziek met de wereld kunnen delen en meer streams en inkomsten kunnen genereren met samenwerkingen op social media. Bekijk de explainer video hier.

Ledo wil creatives de controle teruggeven over hun eigen content en gelijkgestemde game-changers samenbrengen. Content creators hebben meermaals laten zien dat zij nummers naar de top van de hitlijsten kunnen laten stijgen. Ondertussen heeft 99% van de onafhankelijke artiesten geen contract bij een traditioneel label of niet de middelen om hun muziek zelf met de wereld te delen. Ledo is opgericht voor muziekmakers en contentmakers om met creatieve samenwerkingen een nieuw publiek te bereiken.

Contentmakers hebben toegang tot een gratis muziekbibliotheek met muziek van hoge kwaliteit om hun content op te laten vallen, of geld te verdienen met het promoten van hun favoriete muziek met Ledo’s ‘collab-house’. Als artiest werk je samen met toonaangevende influencers voor exposure, zonder de zorgen over copyright, master rechten of muziek die verwijderd wordt. Via de Ledo marktplaats wordt de samenwerking met de content creator afgestemd; gratis, met een flat fee of een royalty afdracht. Exposure op social media leidt tot meer streams en een verhoging van inkomsten voor de artiest. Beide partijen krijgen zo toegang tot een nieuwe doelgroep en een boost om hun bekendheid op social media te vergroten.

Tot september is de service van Ledo voor alle partijen gratis, daarna kan de artiest zelf bepalen of Ledo 5% van de stream inkomsten krijgt of een vast bedrag van 5 euro per track. Voor influencers en merken blijft Ledo en de muziekbibliotheek gratis in gebruik.

“Ik ben bewust van de pijnpunten bij muziekmakers met betrekking tot het beheren van hun muziek, hun royalty-inkomsten en het succesvol promoten van hun muziek”, zegt Eelko van Kooten, Owner en Co-founder van Ledo. “Ik wilde iets introduceren dat een oplossing zou bieden aan de onafhankelijke artiesten van vandaag. Om de creatieve controle terug te geven aan degenen die de muziek maken en de werelden van muziekmakers en contentmakers met elkaar verbinden, maar ook om samen succesvoller te worden dan dat ze zonder elkaar zouden zijn. Ik ben enorm enthousiast over de lancering van Ledo en om bij te dragen aan het succes van beide werelden in het tijdperk van social media.”

De gratis muziekbibliotheek van Ledo is een ontwrichtende beweging tegen het traditionele sync model dat vandaag de dag nog steeds traag, niet transparant en duur is. Muziek-synchronisatie is een waardevolle manier voor artiesten om meer bekendheid te genereren, terwijl content creators en merken de gratis, kwalitatief hoge en originele muziek kunnen gebruiken op social media en in campagnes. De gratis muziekbibliotheek is een plek om snel en gemakkelijk muziek te vinden en te delen.

“Het social media tijdperk heeft makers in staat gesteld om direct met elkaar in contact te komen en heeft makers transparantie geboden over hoe zij zichzelf kunnen promoten”, zegt Sarah Hildering, Music Rights Specialist en Co-founder/CEO van Ledo. “Artiesten en influencers hebben via Ledo toegang tot data en kunnen zo meer impact maken in vergelijking met het traditionele marketing model van muziek. We hebben een platform gebouwd waar principes ten grondslag liggen aan creatieve vrijheid en het behouden van eigenaarschap. Vandaag de dag wordt bijna een derde van alle muziek, in een 12 miljard dollar streaming economie, zelf uitgebracht door artiesten. Terwijl 150 miljoen content creators niet op de juiste manier geld verdienen met hun socials, waar muziek het kloppende hart van is. Met Ledo kunnen zowel artiesten als influencers rechtstreeks samenwerken, zodat muziek door de makers zelf op sociale media kan worden gepromoot en er meer inkomsten kunnen worden gegenereerd. Ledo is het resultaat van het leren van en werken met onafhankelijk talent: creativiteit gaat erop vooruit wanneer er vrijheid is.”

Content- en muziekmakers kunnen zich nu inschrijven via www.ledomusic.is. Volg Ledo hier op Instagram voor meer aankondigingen.