Op woensdag 10 maart om 18:00 uur wordt ‘IT HURTS!’ gelanceerd, de nieuwe single van San Holo. ‘IT HURTS!’ ligt thematisch in lijn met de andere songs op zijn binnenkort te verschijnen album ‘bb u ok?’, waarop San Holo diep in vraagstukken over liefde, vriendschap en het leven duikt. De release komt uit op San Holo’s eigen label bitbird.

Na titeltrack ‘bb u ok?’ en ‘find your way (feat. Bipolar Sunshine)’ is ‘IT HURTS!’ de derde single van het album ‘bb u ok?’, dat 21 mei verschijnt.  Op de twintig tracks die het album telt, moedigt San Holo de luisteraars aan om zowel bij zichzelf als bij de mensen om hen heen vinger aan de pols te houden en te zien hoe het nu écht gaat. Zo ook bij relatieproblemen, die op ‘IT HURTS!’ de tekst inspireerden. “I still can’t find the right words”, zo klinkt het. “The only thing that I’ve learned, it’s only real when it hurts.”  Toen het nummer tot stand kwam, zei iedereen die er aan had meegewerkt ‘ja, we hebben dit allemaal meegemaakt’. Soms zijn relaties intens pijnlijk maar tegelijkertijd intens mooi”, zo zegt San Holo over de track, die vanwege dat gevoel volledig met hoofdletters is getiteld. Het is een gevoel dat ook een veel bredere impact heeft. “Het leven kent zijn ups en downs. Het leven kan zwaar zijn. Het leven kan lelijk zijn. Er zijn veel momenten die ‘pijn doen’, maar het is juist die pijn die het gevoel ‘echt’ maakt. Dan maakt het niet uit of het pijn is die voortkomt uit liefde, of gewoon uit de dagelijkse worstelingen met het leven. Soms is pijn voelen beter dan helemaal niets voelen. Alles vormt je tot wie je bent – het goede en het slechte.”

Bij de nieuwe San Holo single ‘IT HURTS!’ is een lyric video gemaakt.

Over ‘bb u ok?

‘bb u ok?’ is het concept van San Holo waarmee hij zijn fans aanmoedigt om serieus in de gaten te houden hoe ze er zelf aan toe zijn en met oprechte interesse te informeren naar de mensen om hen heen. De gelijknamige website, bbuok.com, draagt die boodschap als online platform uit en de navolging is groot. Fans willen de boodschap massaal wereldwijd verspreiden door overal ‘bb u ok?’ stickers te plakken. Op hun eigen fanplatform bbuokworldwide.com wordt bijgehouden waar de stickers zijn geplakt.

Het gelijknamige album is opgenomen in een Airbnb in Echo Park, Los Angeles en bevat twintig eerlijke, open songs die existentiële vragen stellen over liefde, hoop, eenzaamheid en sociale verwachtingen. Muzikaal bouwt San Holo op het album een heel eigen wereld, met afwisselend organische soundscapes en full-band composities. “Ik heb mijn volledige hart in dit album gestort. In plaats van erover te praten, heb ik liever dat mensen ernaar luisteren, in de hoop dat het hen ook ergens naartoe brengt. Men kan zelf beslissen wat het voor hen betekent, zoals het voor mij ook een eigen betekenis heeft. Deze nummers gaan over ervaringen, gesprekken en momenten die ik mijn hele leven met mensen heb gedeeld. Ik ben nooit heel goed geweest in mezelf woordelijk uitdrukken. Woorden op zichzelf lijken nooit echt de essentie te vatten van hoe ik me voel. De meeste gevoelens zijn zo complex dat het bijna naïef is als je wilt proberen deze in woorden te omschrijven. Daarom maak ik muziek. Het is voor mij de enige manier om mezelf echt uit te drukken.”

‘IT HURTS!’ – release woensdag 10 maart 2021 (18:00 uur)

Album ‘bb u ok?’ presave: https://sanholo.lnk.to/bb-albumpr 

San Holo shop: https://sanholo.lnk.to/collectionpr