Vanavond werd tijdens de 3FM Awards bekend dat Lianne La Havas, John Talabot en Pa Salieu naar Lowlands 2021 komen. De kaartverkoop start op donderdag 22 april om 20:00 uur via Ticketmaster.

Lianne La Havas – Warmfrisse soulpop waar elk wolkendek spontaan van oplost. Singer/songwriter Lianne La Havas keerde vorig jaar na een jaar of vijf stilte terug met een nieuw album waarop ze haar demonen met luchtig optimisme en pakkende, zachte hooks wegzingt. Daar hoort een terugkeer naar Lowlands bij, waar de charismatische dromer ons al twee keer eerder onderdompelde in een heerlijke jazzy gitaarsound die haar stralende stem vleugels geeft. Zweven, mijmeren, viben, dansen; dit is het ultieme antichagrijnmedicijn uit Engeland.

John Talabot – Elke dansvloer verandert in een zompig, dampend moeras als housemaestro John Talabot zich over de draaitafels ontfermt. De Spanjaard creëert overal waar hij komt een prettig broeiende sfeer door hete house, obscure techno, willekeurige filmische samples en andere exotische vondsten om te mixen tot één geil groovende massa. Met vuig zwiepende benen, beide vuisten vegend over je achterhoofd of hitsig schurend tegen je vriend(in): smelt schaamteloos dansend weg in Talabots mediterraanse houseschemering.

Pa Salieu – Het is nou niet bepaald rozengeur en maneschijn in de buitenwijk Hillfields in de Engelse stad Coventry. Pa Salieu geeft zijn rauwe realiteit daar een onverbloemde soundtrack en heeft daarbij net zoveel maling aan conventies als aan zijn haters. Zijn Gambiaanse roots zijn terug te horen in een prikkende cocktail waarin hij hiphop, grime, afrobeats en dancehall naar eigen hand zet. Warm en kil, scherp en bot, bruut en vriendelijk, troosteloos en hoopvol; de op tegenstellingen kolkende hiphop van de virtuoos grijpt je bij alle lurven die je hebt.

Eerder werd al bekend dat o.a. The Chemical Brothers, Stromzy, Liam Gallagher, The Opposites, Balthazar, Denzel Curry, Amelie Lens en nog veel meer acts naar Lowlands komen. Het volledige programma tot nu toe vind je hier.

KAARTVERKOOP START 22 APRIL OM 20:00 UUR

Zoals eerder toegelicht gaan we ervan uit dat het mogelijk is om Lowlands van 20 t/m 22 augustus 2021 op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden – zonder anderhalve meter afstand of beperking in bezoekersaantal. De verwachting van de overheid is dat rond begin juli alle kwetsbare mensen beschermd zijn die gevoelig zijn voor ziekenhuisopname. Hierdoor verdwijnt de druk op de ziekenhuizen en zorg, waardoor er ruimte in de maatschappij is om weer vrij te bewegen

Natuurlijk is er ook toestemming vanuit de overheid nodig om Lowlands te organiseren.. Onder voorbehoud van die toestemming gaat de kaartverkoop 22 april van start. Als blijkt dat er toch geen toestemming komt om het festival te organiseren, wordt er uiteraard een ticketregeling opgesteld.

Lowlands 2020 was in vijf uur tijd volledig uitverkocht en het overgrote deel van de kaartkopers heeft ervoor gekozen hun ticket geldig te houden voor Lowlands 2021. Enorm bedankt daarvoor! De tickets die zijn vrijgekomen doordat mensen een refund aanvroegen, komen op donderdag22 april om 20:00 uur via Ticketmaster beschikbaar voor de verkoop. Het gaat hierbij om een beperkt aantal festivaltickets, maar ook om accommodaties op het Gllamcamp, Campercampingtickets en parkeertickets.

Een festivalticket (3 dagen festival, incl. plek op de camping) kost €230,- inclusief servicekosten. Alle ticketprijzen en gedetailleerde ticketinformatie zijn hier terug te lezen.

Er komen 100 extra Groepscampingplekken beschikbaar waarbij je een gegarandeerde plek van 10x10m met twee picknicktafels en een robuuste partytent van 4,5x3m ontvangt. Zo sta gezellig met al je vrienden bij elkaar. De Groepscampingplekken bevinden zich dit jaar naast de Gllamcamp.

Nieuw dit jaar zijn de Gllamcamp packages. Een aantal accommodaties op de Gllamcamp DeLLuxe kun je dit jaar als package kopen, waarbij het bijbehorend aantal festivaltickets en een parkeerticket voor de Gllamcamp DeLLuxe parking is inbegrepen. Zo heb je je bezoek aan Lowlands in één keer helemaal voorbereid. Meer info over het Gllamcamp en de Gllamcamp packages vind je op www.gllamcamp.nl.

ZWARTHANDEL

Pas dit jaar extra goed op voor zwarthandel en andere manieren van fraude en koop je tickets daarom alleen via Ticketmaster. Op die manier weet je zeker dat je een geldig ticket koopt.

Koop geen tickets via Ticketswap, Marktplaats en andere sites. Je weet dan niet of de originele kaartkoper een refund heeft aangevraagd waardoor het ticket ongeldig is gemaakt en geen toegang meer geeft tot Lowlands. Bovendien vinden via deze sites veel andere manieren van fraude en oplichting plaats.

Binnenkort komt het Fan2Fan platform van Ticketmaster beschikbaar. Hier kun je zelf op een veilige manier tweedehands tickets kopen of verkopen. Als koper ontvang je een nieuw, officieel ticket waardoor je zeker weet dat je binnenkomt. Meer info over Fan2Fan volgt binnenkort.

BLIJF OP DE HOOGTE

Een uitgebreide omschrijving van alle aangekondigde acts staat op www.lowlands.nl en via de nieuwe Lowlands 2021 Spotify playlist kunnen alle acts worden beluisterd. Binnenkort worden meer acts aangekondigd.

Via de Facebookpagina van Lowlands, het LL21 Facebook event, de Lowlands Instagram en het Lowlands Twitter account blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

SPREAD THE LLOVE!
LOWLANDS