Paaspop is op stoom! Na eerder onder meer André Hazes, Chef’Special, Danny Vera, DI-RECT Kensington, Krezip, Netsky en Paul Kalkbrenner te hebben bevestigd voor de eenmalige september editie op 3, 4 & 5 september 2021, kondigt de organisatie nu ook de volgende acts aan: Anouk, Tabitha, Altin Gün, Bokassa, DeWolff, Lijpe, Merol, Navarone, Perturbator, Peter Pannekoek, Royal Republic, Ruben Annink, Skindred, The Kik, TRIBUTE2BOB MARLEY: Rootsriders, Bang Bang Romeo, Dansado & De Feestmeester, Lauwtje, LES TRUTTES, No Turning Back, PACESHIFTERS, Ramkot, Ten Times A Million, The GLAMROCKS, This Is LOVSKI, Tricklebolt en X Raiders. 

Binnenkort worden weer nieuwe acts aangekondigd. De volledige line-up tot nu toe staat op de website https://www.paaspop.nl/line-up.

Het is voor het eerst in zijn 47-jarige geschiedenis dat ’s lands mooiste festival niet traditioneel tijdens het paasweekend wordt gehouden, maar op een andere datum plaatsvindt. Geen kickstart van de lente dus, wèl de apotheose en afsluiter van de zomer van 2021, die in stijl uitgeluid wordt en een diepe blijvende indruk zal maken. Deze spectaculaire driedaagse najaarseditie toont Paaspop in optima forma; met de grandeur die de bezoekers van het festival gewend zijn.

WEEKENDTICKETS EN ZATERDAGTICKETS VOLLEDIG UITVERKOCHT;

ZONDAGTICKETS NAGENOEG UITVERKOCHT

Het gaat kneiterhard met de ticketverkoop. De weekend- en zaterdagtickets zijn al volledig uitverkocht en ook de zondagtickets zullen zeer spoedig op=op weg=weg zijn. Dat geldt ook voor de tickets van het jaarlijkse Paaspop Business Festival dat op donderdag 2 september 2021 plaatsvindt, de dag voorafgaande aan Paaspop. Alle informatie over dit event is te vinden op https://paaspopbusinessevent.nl/.

Nieuw!: Ultimate Experience tickets voor maximaal comfort en luxe

Met dit 3-dagen ticket kan de bezoeker op een speciale parking dichtbij de ingang parkeren, en krijgt via een speciale ingang razendsnel zijn festivalbandje voor toegang tot de exclusieve luxueuze Paaspop Lounge (en uiteraard tot de rest van het festivalterrein). Deze Paaspop Lounge is de perfecte plek om te ontspannen of om juist te netwerken, en de horeca is van bijzonder hoge kwaliteit (er wordt bijvoorbeeld speciaal bier in glazen geschonken). Vanuit de sfeervolle Lounge -die over zijn eigen toiletvoorzieningen beschikt zodat geen enkele act gemist hoeft te worden- komt de bezoeker via een speciale doorgang direct op het prachtige hoger gelegen Skydeck. Dit balkon, middenin Paaspops indoor stadion Apollo, heeft zijn eigen high quality bar en een onvergetelijk uitzicht op het podium. Hier staat alle info over deze luxueuze en bijzondere tickets:

https://www.paaspop.nl/tickets

EXTRA INFO OVER ENKELE NIEUW AANGEKONDIGDE ACTS

Anouk

We rollen de rode loper uit voor dé enige echte onbetwiste rock queen van Nederland. Jazeker: ’s lands populairste zangeres ‘Anouk’ komt weer naar Paaspop (op zaterdag)! En niet alleen wij zijn daar ontzettend blij mee; ook de ruim 30.000 Paaspopbezoekers zijn happy om het eigenwijze en intrigerende muziekfenomeen in de Apollo aan het werk te zien, en om haar schier oneindige lijst met klassiekers en hits mee te kunnen zingen. Alleen al door de komst van Anouk is Paaspop dit jaar geslaagd!

Altin Gün

“In the universe, there are things that are known, and things that are unknown, and in between, there are doors.” Aldus schrijver/dichter William Blake, in de negentiende eeuw. Soms heb je iemand nodig die de deur opendoet tussen wat bekend is en wat niet. De Amsterdamse band Altin Gün (‘Gouden Dag’) laat horen wat er gebeurt als je een deur naar Turkse volksmuziek -liedjes die van generatie op generatie zijn doorgegeven- open doet en combineert met stampende funkritmes, golvende wah-wah gitaren en waaierende analoge orgels. Dan krijg je muziek die het hart raakt, de kuiten en knieën stimuleert en de ziel zachtjes kneedt. Die bekend klinkt maar anders voelt.

Tabitha

Kwetsbaar durven zijn en van jezelf houden. Het zijn belangrijke thema’s in haar muziek, maar ook in het leven van Tabitha. Dat haar fans bewondering hebben voor het feit dat ze zichzelf is en daardoor geïnspireerd raken om ook meer zichzelf te zijn, is dan ook wat haar drijft. Met deze mentaliteit bereikt ze steeds meer mensen en was met 300 miljoen Spotify-streams de meest gestreamde zangeres van 2019. In 2020 deed Tabitha mee met het tv-programma ‘Beste Zangers’ en bracht haar debuutalbum ‘Hallo Met Mij’ uit, na eerder twee EP’s te hebben gelanceerd. Tijdens de optredens valt alles samen: haar kwetsbaarheid, de hits en haar ijzersterke manier van performen. Inmiddels heeft ze verschillende uitverkochte tours langs de poppodia gedaan met als hoogtepunt twee keer de grote zaal van Paradiso.

DeWolff

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland. Zo. En nu jij weer. DeWolff is het driekoppige rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van het land, een vuurspuwende liefdesbaby van de groten uit de jaren ’70 en de psychedelische kosmische straling uit de toekomst; een oude ziel in een jong lichaam.

Lijpe

Lijpe is sinds 2015 niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop scene. Wat hem zo bijzonder maakt, is zijn krachtige, zelfverzekerde stem en ijzersterke teksten vol emotie, waarvan hij ieder woord zelf vanuit zijn hart schrijft. Samen met een groep beginnende artiesten en producers vormden Lijpe het hiphop collectief New Wave, een nieuwe generatie Nederlandse hiphop. Een indrukwekkend project en zelfs de meest gestreamde plaat van 2015, kenmerkend voor de hiphop-scene zoals we die vandaag in Nederland kennen. Hoewel de muziek van Lijpe nagenoeg niet gedraaid wordt op radiostations, scoort hij dik op YouTube en Spotify. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn dat Lijpe o.a. met elf tracks tegelijkertijd in de Spotify Top 50 charts stond, zonder airplay, en dat de videoclip van zijn hit ‘Eng’ (Jackpot) meer dan 20 miljoen views telt. Van zijn voorgaande platen behaalden er maar liefst drie albumreleases een nummer 1 positie in de Album Top 100. In 2018 stond Lijpe zelfs met vijf albums tegelijkertijd in de charts. De prestaties in zijn carrière blijven dan wel ongeëvenaard, toch blijft hij altijd dichtbij zichzelf -en dát maakt Lijpe, Lijpe.

Merol

Je kon (noch wilde) de afgelopen twee jaar niet om de catchy vaporwave synthesizerliedjes van de bijzondere verschijning-actrice-zangeres Merol heen. Zo ging ze diervriendelijk op foefsafari; bezong poëtisch de schone kunst van cunnilingus; ging Lekker Met De Meiden aan de keta, zorgde voor de kersthit van het jaar met Kerst Met De Fam en wilde ze een kind van je. Eigenlijk kun je eindeloos levenslessen uit de teksten van Merol trekken. En d’r lekker op dansen natuurlijk.

Navarone

De Nijmeegse rockband Navarone hoeven we aan Paaspopgangers niet meer voor te stellen. Aan het grote publiek (zoals je buurvrouw van 74) inmiddels trouwens ook al niet meer, sinds Merijn & co onlangs als eerste band ter wereld meededen aan The Voice of Holland. Mocht je desondanks onder een steen hebben geleefd: Navarone was support act van Deep Purple, heeft vier strakke studioalbums en stond al op onder meer Sziget, Down The Rabbit Hole en Paaspop.

Royal Republic

De rock-‘n-royalty uit Zweden brengt een staatsbezoek aan Paaspop en dat blijft niet onopgemerkt natuurlijk. Wat voor soort muziek deze band maakt? Ha! Dat is no way uit te leggen, dat moet je gewoon ondergaan! Lekker los op de hitjes ‘Tommy-Gun’, ‘Getting Along’, ‘Baby’ en ‘Fireman & Dancer’. Oh ja: deze band speelt NIET in de Loco Royale dus maar in de Phoenix!

Bang Bang Romeo

Dit is een groep waarvoor de festivals uitgevonden zijn. Het trio uit Engeland wordt aangevoerd door Anastasia Walker: een dijk van een mens met een dito stem. Hun muziek speelt leentjebuur bij toffe rock-‘n-roll, blue eyed soul, Tarantinofilms en nog meer lekkers. Bang Bang Romeo is een uurtje genieten van een lekkere lap muziek, gespeeld door charismatische mensen terwijl jij hem chillt met een ijskoude Jack-‘n-coke in je klauwen.

PAASPOP 2019

Tijdens het paasweekend van 2019 vond een zonovergoten droomeditie van Paaspop plaats die alle verwachtingen van de organisatie, artiesten en van de bezoekers overtrof. Verdeeld over drie dagen bezocht een recordaantal van 90.000 bezoekers uit binnen- en buitenland (waaronder 11.000 kampeerders) de opener van het Nederlandse festivalseizoen. De bezoekers genoten van maar liefst 263 acts (waaronder Passenger, Oscar and the Wolf, Clean Bandit, Scooter en Dropkick Murphys) op 17 podia & area’s; van tientallen foodtrucks met eten uit alle windstreken; BMX stuntshows; een imposante Brooklyn Bridge die de camping met het festivalterrein verbond en van hun geweldige campingdorp Paradise City met onder meer een eigen disco, bioscoop, Arcadehal en hot tubs.

PAASPOP!

Sinds zijn eerste editie in 1979 heeft Paaspop een ware metamorfose ondergaan van een populair regionaal festival naar een driedaags internationaal gerenommeerd evenement dat tot de top van de Europese openluchtevenementen behoort en even ongrijpbaar als onweerstaanbaar is. In 2019 verkocht Paaspop met een nieuw recordaantal van 90.000 festivalgangers opnieuw volledig uit.

De afgelopen edities kwam een indrukwekkende parade van (inter)nationaal gevierde acts naar Schijndel waaronder Iggy Pop, Bastille, Kensington, Nothing But Thieves, The Prodigy, Underworld, Passenger, Oscar and the Wolf, Anouk, Doe Maar, Dropkick Murphys, Brennan Heart, Scooter, Ilse DeLange, Clean Bandit, Jett Rebel, Kovacs, Racoon, 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo, Davina Michelle, Kaiser Chiefs, De Staat, The Kooks, Fatboy Slim, Ronnie Flex & Deuxperience, BLØF , dEUS, The Bloody Beetroots, 2ManyDJs, Golden Earring, Balthazar, Triggerfinger, Jett Rebel, Guus Meeuwis, The Wombats, De Jeugd van Tegenwoordig, Within Temptation, Kovacs e.v.a.

WEBSITE & SOCIAL MEDIA

Volg de Paaspop website en social media (Instagram, Facebook) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuws.