De Nederlandse DJ producer San Holo brengt vandaag de dubbele single ‘black and white’ & ‘MY FAULT’ uit van het aanstaande album ‘bb u ok?’. Zijn tweede album komt uit op 21 mei op zijn eigen label bitbird en Counter Records en bevat gastbijdragen van de rockband American Football & Rivers Cuomo (Weezer).

Beluister hier de 2 singles en bekijk hier de animated lyric video voor ‘black and white’.

Vandaag brengt San Holo de dubbele single, ‘black and white’ en ‘MY FAULT’ uit – de laatste singles die worden uitgebracht van zijn langverwachte nieuwe album ‘bb u ok?’ (21 mei). Beide songs vertegenwoordigen een zeer emotioneel en persoonlijk hoofdstuk voor Sander waarin we hem zien nadenken over de complexiteit van een eerdere relatie, resulterend in zijn meest gevoelige en doordachte muziek tot nu toe. In een reactie op wat beide songs voor hem betekenen, zegt Sander:

MY FAULT is waarschijnlijk het meest persoonlijke nummer dat ik ooit heb geschreven. Het is een nummer over een hoofdstuk in mijn leven, een relatie met de hoogste hoogtepunten en laagste dieptepunten. Het vele onderweg zijn en met muziek was mijn nummer één focus. Ik was altijd sceptisch over het aangaan van een relatie en bang om mezelf niet volledig aan iemand te kunnen geven. Ik kan me niet binden en word niet gemakkelijk verliefd, totdat dit mij recentelijk wel overkwam.

Die relatie stond in het teken van intense emoties en brachten herinneringen die mij hebben gevormd tot de persoon die ik nu ben. Het was heel echt, in tegenstelling tot veel dingen in deze wereld, en het was intens op de beste en slechtste manieren. Ik denk dat dat soms gebeurt als je jezelf toestaat diep lief te hebben.

Toen de relatie uitging, voelde ik me lange tijd schuldig omdat ik het niet kon laten werken, maar naarmate de tijd verstreek en mijn perspectief veranderde, begon ik in te zien dat de dingen niet zo zwart-wit waren. In mijn hoofd had ik mezelf al een hele tijd onbewust de schuld gegeven … maar was het echt allemaal mijn schuld?

Het schrijven van deze nummers heeft me echt geholpen om weer door te gaan. De eerste paar dagen dat ik in LA was om dit album te schrijven, had ik echt moeite om iets te bedenken dat muzikaal goed aanvoelde. MY FAULT was uiteindelijk het eerste nummer dat ik voor bb u ok? schreef en waar ik echt gepassioneerd over was. Het is in veel opzichten het uitgangspunt van het album geweest.”

Het nieuwe album omvat maar liefst 20 songs. Je ziet San weer zijn eigen pad inslaan en de alternatieve indie-wereld betreden met het gebruik van analoge instrumenten en samenwerkingen met rockband American Football en Rivers Cuomo (Weezer). De onlangs uitgebrachte single ‘IT HURTS’ kreeg al veel positieve feedback van internationale blogs als Dancing Astronaut, This Song Is Sick en Billboard die San Holo omschreef als ‘the king of the emotional bangers’. De single, die # 41 bereikte in de Billboard Hot Dance / Electronic Songs-hitlijst, is een ode aan optimistisch en positief blijven in moeilijke tijden, een thema dat als rode draad door het hele album loopt.

Album ‘bb u ok?’ is de opvolger van Sander’s vorige album ‘album1’, dat internationaal werd geprezen. Het leverde San de International Dance Music Award voor Breakthrough Artist of the Year op en in Nederland de Edison Pop Award voor Beste Dance Album. Zijn wereldtournee album1 in 2019 omvatte 75 shows en verkocht meer dan 100.000 tickets in Noord-Amerika, Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië, inclusief optredens in Red Rocks Amphitheatre, Terminal 5 in New York en The Shrine Expo Hall in Los Angeles. In 2020 heeft San verschillende streaming optredens gedaan waaronder voor het Porter Robinsons Secret Sky Festival. Deze zomer treedt hij op tijdens het North Coast-festival en Life Is Beautiful. Meer shows worden binnenkort aangekondigd.

“bb u ok” komt uit op 21 mei op bitbird en Counter Records – singles ‘black and white’ en ‘MY FAULT’ komen vandaag uit.

black and white / MY FAULT

Stream black and white / MY FAULT – https://sanholo.lnk.to/bw-mfPR

Album ‘bb u ok?’ presave: https://sanholo.lnk.to/bb-albumpr 

San Holo shop: https://sanholo.lnk.to/collectionpr