San Holo heeft voor zijn nieuwe indie-alternative single you’ve changed, i’ve changed de samenwerking opgezocht met vriend en collega-artiest/producer Chet Porter. Op deze laatste single voor de release van San’s aanstaande album ‘bb u ok ?’ slaat het duo een nieuwe indierock-richting in waarin ze reflecteren op vergelijkbare persoonlijke ervaringen. “In een relatie word je na verloop van tijd steeds hechter maar naarmate de tijd verstrijkt, veranderen mensen, veranderen gevoelens, en soms groei je uit elkaar, in de hoop dat je terug zou kunnen gaan naar hoe het was ”, vertelt Sander over het opnameproces. “Het schrijven van dit nummer met Chet voelde heel natuurlijk aan en het nummer schreef zichzelf bijna. We waren allebei net uit vergelijkbare situaties gekomen, dus dit nummer resoneerde echt met ons beiden ”.

“Als je ooit naar mijn muziek hebt geluisterd, weet je dat ik mijn zang graag laat onderdompelen in delay en distortion“, zegt Chet. “San wilde mijn vocalen duidelijker en meer naar voren halen, dus het eerste couplet klinkt super intiem maar het refrein zit vol energie”.

“De teksten zijn vrij letterlijk, gewoon over hoe mensen veranderen en uit elkaar groeien”, voegt hij eraan toe. ‘Ik weet dat San destijds zoiets doormaakte. Ik weet zeker dat iedereen zich erin herkent, of het nu een partner, een vriend, een familielid is … wat dan ook. Dingen veranderen en soms zou je willen dat je terug zou kunnen gaan naar hoe het was”.

Het nieuwe album omvat maar liefst 20 nummers waarin we San zijn eigen weg zien ingaan en een crossover maakt naar de alternatieve indie-wereld met gebruik van analoge instrumenten en samenwerkingen met rockband American Football en Rivers Cuomo van Weezer. Onlangs uitgebrachte singles ‘IT HURTS!’ en ‘find your way (feat. Bipolar Sunshine)’ behaalden indrukwekkende resultaten met persaandacht van Dancing Astronaut, This Song Is Sick en Billboard. Titeltrack ‘bb u ok?’ bereikte # 32 op de Billboard Hot Dance / Electronic Songs Chart en met ‘IT HURTS!’ bereikte hij # 41.

Album ‘bb u ok?’ is de opvolger van Sanders vorige album ‘album1’, dat internationaal werd geprezen. Het leverde San de International Dance Music Award voor Breakthrough Artist of the Year op en in de Nederland de Edison Pop Award voor Beste Dance Album. Zijn wereldtournee album1 in 2019 omvatte 75 shows en verkocht meer dan 100.000 tickets in Noord-Amerika, Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië, inclusief optredens in Paradiso, Tivoli Vredenburg en in Amerika iconische venues zoals Red Rocks Amphitheatre, Terminal 5 in New York en The Shrine Expo Hall in Los Angeles. In 2020 heeft San verschillende streaming optredens gedaan waaronder voor het Porter Robinsons Secret Sky Festival. Deze zomer treedt hij op tijdens het North Coast-festival en Life Is Beautiful. Meer shows worden binnenkort aangekondigd.

“bb u ok” komt uit op 4 juni op bitbird en Counter Records – single you’ve changed, I’ve changed (feat. Chet Porter) komt vandaag uit.  

you’ve changed, i’ve changed’ (feat. Chet Porter): release 21 mei 2021 

Luisterlink: https://sanholo.lnk.to/ycicPR 

Album ‘bb u ok?’ presave: https://sanholo.lnk.to/bb-albumpr 

San Holo shop: https://sanholo.lnk.to/collectionpr