Q-dance, die normaal gesproken jaarlijks meer dan 500.000 muziekfans verwelkomt op haar festivals over de hele wereld en onlangs de film ‘Qlimax The Source’ op Netflix uitbracht, legt opnieuw de lat hoog in de muziekindustrie met de introductie van het nieuwe ‘Q-dance Network’ met een zowel gratis als betaald abonnementsmodel. Fans hebben toegang tot livestreams van evenementen, meer dan 500 livesets van de afgelopen 21 jaar en zes nieuwe video on-demand series exclusief op de ‘Q-dance Network’ app met het nieuwe ‘DEDIQATED Membership’.

Het DEDIQATED Membership is de eerste in zijn soort en biedt een breed scala aan online en offline voordelen, van voorrang bij gewilde items zoals tickets en merchandise, tot toegang tot unieke toekomstige livestreams voor onder andere Defqon.1, Dominator en Qlimax. Leden krijgen ook exclusief toegang tot minstens zes nieuwe on-demand formats, waaronder de nieuwe ‘World Of Hardstyle’, een maandelijkse talkshow met MC Villain en een reeks verschillende co-hosts, ‘Legends’, een interviewserie waarin de carrières van de grootste namen in de hardstyle worden uitgelicht, en een kookshow door frenchcore revelatie Sefa. Daarnaast krijgen members toegang tot ‘The Archive’, een regelmatig bijgewerkte database waar alle Q-dance content van de afgelopen 21 jaar te vinden is.

Q-dance is de eerste in de branche die zijn activiteiten verlengt van een sterke focus op fysieke evenementen naar zowel fysieke als digitale ervaringen. Daarom kunnen de internationale fans in de toekomst bijna alle Q-dance evenementen ook virtueel beleven.

“In het afgelopen jaar zijn we opnieuw overweldigd door de passie en toewijding van onze fans. Het gebrek aan evenementen dwong ons om creatiever te zijn dan ooit met onze digitale mogelijkheden. We zijn blij dat we onze fans in deze moeilijke periode op een nieuwe manier online ervaringen kunnen bieden, waarbij we de community en de artiesten op een unieke manier bij elkaar brengen. We zien het DEDIQATED Membership als een online extensie van de lifestyle die we delen met onze fans en artiesten, de belichaming van het ‘One Tribe’ gevoel dat we als scene uitdragen.”, vertelt Jonas Schmidt, co-founder van Q-dance.

Na het behalen van een half miljoen leden op het gratis Q-dance lidmaatschap programma dat in 2018 werd gelanceerd, waardoor het voor fans makkelijker werd om toegang te krijgen tot tickets voor evenementen, merchandise en content, heeft de Q-dance community nu de mogelijkheid om hun lidmaatschap te upgraden naar een nieuwe virtuele plek om samen te komen, te verbinden en alle harde stijlen op nieuwe manieren online te ervaren. De vraag naar creatieve video content groeit; 20.000 fans kochten tickets om ‘Qlimax The Source’ in 2020 voor €9,99 te bekijken voordat Netflix enkele weken daarna de felbegeerde film besloot te streamen. Huishoudens verzamelden zich om de première van de film te bekijken, die werd gevolgd door livestreaming van dj-sets zoals Defqon.1 at Home en interactieve Zoom-kamers die fans wereldwijd met elkaar in contact brachten voor een veilig feestje op de avond zelf.

Deze roerige tijden hebben voor Q-dance wederom bewezen hoe belangrijk het is om de hardere stijlen zowel online als in het echte leven te vertegenwoordigen, en om hun fans online te blijven verbinden om hun passie en lifestyle te delen. De app brengt binnenkort zowel online als offline ervaringen samen en zal aankomende updates eveneens de fysieke evenementen verbeteren.

Het bouwen van een online plek, toegewijd aan de hardstyle community, is een lang gekoesterde droom van de organisatie. Q-dance blijft daarom investeren in exclusieve content, die vanaf nu allemaal te vinden is op het eigen network, met onbeperkte toegang voor de DEDIQATED leden. In de Q-dance network app genieten members van hun favoriete sets, shows en concepten in de hoogste videobitsnelheid en audiokwaliteit, die tevens gecast kan worden op tv.

DEDIQATED memberships zijn vanaf 27 mei 20.00 uur te pre-orderen via www.q-dance.com/network. De Q-dance Network app is beschikbaar op zowel IOS als Android en kan gedownload worden vanaf 17 juni.

Voor meer informatie over Q-dance Network, de inhoud en de lidmaatschappen bezoek www.q-dance.com/network.