Voor San Holo draait alles om persoonlijke connecties. Elke noot is een verhaal en elke songtekst een herinnering, een hyperrealistische verkenning van een doel en gedeelde ervaring. Deze emotie schijnt door op San’s album “bb u ok?” dat vandaag verschijnt op bitbird/Counter Records. Met een indrukwekkende 20 nummers tellende tracklist op “bb u ok?” kiest San zijn eigen weg en maakt de crossover van dance naar de indiewereld. Hij werkt hiervoor samen met onder andere de Amerikaanse rockband American Football en Rivers Cuomo van Weezer.

Beluister hier het album: https://sanholo.lnk.to/bb-albumPR.

Nieuw album “bb u ok?” komt drie jaar na zijn veelgeprezen debuut “album1”, dat pionierde met een post-EDM-sound en een dunne scheidslijn liet horen tussen festival anthems en lo-fi bedroom ballads. Op “bb u ok?” verkent San een ander kruispunt door meer te experimenteren met analoge instrumenten en zijn eigen zang. Het album is een ode aan de vluchtigheid van liefde en leven en de complexiteit eromheen.

“Ik heb de neiging om de muziek die ik uitbreng te zien als verschillende hoofdstukken in mijn leven. Toen ik mijn laatste album (album1) schreef, was ik verliefd. Je hoort het in de muziek. Het is opbeurend. Hoopvol. Maar liefde is zo’n complexe emotie, het heeft geen vaste vorm, het is vluchtig, het komt en het gaat. Soms wordt liefde duister, maar nog belangrijker, soms eindigt het. Voor mij, als de liefde weg is, zal er altijd een deel overblijven. Het gaat erom dat je leert verder te gaan, zelfs als het pijn doet.” merkt San op.

“Ik schreef” bb u ok? tijdens een nieuw hoofdstuk van mijn leven, nadat die relatie eindigde. Ik leerde hoe ik moest omgaan met wat er gebeurt ‘na de liefde'”, vervolgt hij, “Ik vloog naar LA en begon gewoon te schrijven en te schrijven, in een poging om alles op papier te zetten wat ik de afgelopen maanden had gevoeld. De verandering in omgeving heeft zeker geholpen, teruggaan naar LA (zoals ik deed voor album 1) bracht ook goede herinneringen naar boven aan dat vorige hoofdstuk.

Het samenbrengen van mensen staat centraal in de muziek van San. Zijn ‘stay vibrant’-filosofie – een concept dat mensen aanmoedigt om met elkaar in contact te komen door hun vibrancy met een percentage te beoordelen, heeft een sterk gemeenschapsgevoel gecreëerd onder zijn fans (meer dan 1,5 miljoen volgers op verschillende platforms).

“Muziek heeft mijn leven veranderd en stelde me in staat om mijn persoonlijke ervaringen te delen. Er zijn tijden geweest dat ik onderweg worstelde met zowel mijn mentale als fysieke gezondheid, niet wetende hoe lang ik dit zowel op persoonlijk als artistiek niveau zou kunnen doen. Maar ik heb geleerd dat, zoals alles in het leven, alles vluchtig en tijdelijk is. Het was een bitterzoet besef, maar het heeft me ook geleerd hoe belangrijk het heden is, het hier en nu”, blikt San terug.

“Dat is eigenlijk waar ‘stay vibrant’ zijn oorsprong vandaan heeft. Het gaat om het begrijpen en accepteren dat de dieptepunten, net als de hoogtepunten, tijdelijk zijn en alles in perspectief kunnen plaatsen wetende dat er betere dagen zullen komen. Het is in zekere zin realistisch optimisme. Ik ben dankbaar dat mijn fans echt een feeling hebben met het idee achter ‘stay vibrant’, eigenlijk net zo veel als ik en ik ben supertrots op de community we hieromheen hebben kunnen opbouwen.”

Album ‘bb u ok?’ is de opvolger van Sanders vorige album ‘album1’, dat internationaal werd geprezen. Het leverde San de International Dance Music Award voor Breakthrough Artist of the Year op en in de Nederland de Edison Pop Award voor Beste Dance Album. Zijn wereldtournee album1 in 2019 omvatte 75 shows en verkocht meer dan 100.000 tickets in Noord-Amerika, Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië, inclusief optredens in Paradiso, Tivoli Vredenburg en in Amerika iconische venues zoals Red Rocks Amphitheatre, Terminal 5 in New York en The Shrine Expo Hall in Los Angeles. In 2020 heeft San verschillende streaming optredens gedaan waaronder voor het Porter Robinsons Secret Sky Festival. Deze zomer treedt hij op tijdens het North Coast-festival en Life Is Beautiful. Meer shows worden binnenkort aangekondigd.

San Holo’s nieuwe album “bb u ok?” komt vandaag uit via bitbird/Counter Records.

Album luisterlink: https://sanholo.lnk.to/bb-albumPR

Album ‘bb u ok?’ presave: https://sanholo.lnk.to/bb-albumpr 

San Holo shop: https://sanholo.lnk.to/collectionpr