AEAEA bestaat uit twee veelgeprezen muzikale visionairs van dit moment: Patrick Higgins en Nicolas Jaar. In 2019 presenteerde Le Guess Who? de livepremière van hun samenwerking als onderdeel van het curatorschap van Patrick Higgins tijdens het festival.

Le Guess Who? deelt nu de video-opnames van die livepremière van AEAEA, dat wordt toegevoegd aan het uitgebreide online archief met meer dan vijftig festivalopnames die gratis te bekijken en/of te beluisteren zijn.

Met een combinatie van analoge instrumenten en live digitale resampling ontwikkelt AEAEA meeslepende muzikale werelden. Tijdens het optreden samplen Higgins en Jaar elkaars composities, om die vervolgens live te verwerken in hun eigen spel. Met deze bijzondere werkwijze presenteren ze een nieuwe visie op moderne rituele muziek en elektro-akoestisch experiment.

De naam AEAEA is afgeleid van het gelijknamige mythische Griekse eiland waar godin en tovenares Circe woonde en waar Odysseus, volgens het epos van Homeros gevangen zat, zonder besef van tijd of historie.