Afgelopen weekend genoten hardstyle liefhebbers uit de hele wereld van de virtuele vierdaagse Defqon.1 at Home experience vanuit de veiligheid van hun eigen huis. Virtuele gasten uit 115 landen bekeken shows met meer dan 100 artiesten die hun sets voorafgaand aan het event opnamen bij het Defqon.1 festivalterrein in Biddinghuizen.

Zeven maanden lang heeft het team van Defqon.1 gewerkt aan de hypermoderne productie met onder meer een adembenemende vuurwerkshow voor de Closing Ceremony, weerzinwekkende video content opgenomen met vijf drones die werden bestuurd door ‘s werelds beste race-drone coureur en een innovatief podium ontwerp. De beste artiesten binnen de hardere stijlen, waaronder Villain, Adaro, Ran-D en Frequencerz namen speciaal voor het event waanzinnige sets op, wat resulteerde in 72 uur aan beeldmateriaal. Een van de hoogtepunten van het weekend was ongetwijfeld de vertoning van POWER HOUR ‘The Movie’, die de waanzin en energie belichaamt waar POWER HOUR om bekendstaat.

“Power Hour is voor ons een middel dat ons de vrijheid geeft om te experimenteren met tal van muziekstijlen en een breed scala aan thema’s en verhaallijnen. Door het ontbreken van het fysieke evenement dit jaar, voelden we ons verantwoordelijk om een gloednieuwe mix af te leveren, gevuld met tal van originele tracks die de basis vormden voor de film. We hebben 30 hectische opnamedagen achter de rug, we hebben wat tranen gelaten en ontzettend hard gelachen, maar bovenal hebben we de tijd van ons leven gehad omdat we konden werken aan een van de meest waanzinnige projecten die we tot nu toe hebben gedaan. De reacties van de fans die we het afgelopen jaar zo gemist hebben maken ons enorm trots en blij. We kunnen daarom niet wachten om terug te keren met Power Hour op Defqon.1 2022”, zegt Rogier Werver, Creative Director bij Q-dance

Defqon.1 at Home is het eerste evenement dat beschikbaar was op de onlangs gelanceerde Q-dance Network app, die als doel heeft om de kloof tussen virtuele festivals en fysieke evenementen te overbruggen. De app biedt fans de mogelijkheid om alle Q-dance evenementen en ervaringen virtueel te beleven, waar ook ter wereld. Tijdens het evenement heeft Q-dance interactieve momenten gepland binnen de app, zoals The Endshow, de Warrior Workout en een enorme Closing Ceremony. Naast een archief gevuld met alle geweldige content die Q-dance in de afgelopen 21 jaar heeft gemaakt, biedt de Q-dance Netwerk app ook unieke on-demand content formats zoals een maandelijkse talkshow met MC Villain, een interviewreeks met sterren die de carrières van de grootste namen in de hardstyle belicht en een verrukkelijke kookshow gemaakt met het wonderkind Sefa.

“Naast het feit dat we met Defqon.1 voor het tweede jaar op rij een succesvol online event hebben neergezet en massa’s fans van over de hele wereld hebben bereikt, hebben we een grote stap gemaakt met Q-dance Network en het DEDIQATED Membership. Na twintig jaar evenementen en festivals te hebben georganiseerd, toonden ontzettend veel fans hun vertrouwen in ons door zich aan te melden voor een DEDIQATED Membership. We zijn enthousiast over wat de toekomst in petto heeft en we kijken ernaar uit om het komende jaar een nieuwe relatie met onze fans op te bouwen met de geweldige content op ons eigen platform”, zegt Sander Bijlstra, Managing Director van Q-dance

Met de overweldigende reacties van zowel fans als DJ’s heeft Defqon.1 met de tweede editie van Defqon.1 at Home event opnieuw bewezen het beste hardstyle festival ter wereld te zijn. De fysieke editie van Defqon.1 staat gepland van 23 juni tot en met 26 juni 2022 en zal sterker dan ooit terugkomen, met voor het eerst een extra vierde festivaldag. Tickets voor het event zijn hier verkrijgbaar.