Het langverwachte album van Bakermat, de Nederlandse DJ, producer en master of funk is eindelijk uit. ‘The Spirit’, zoals het album heet bestaat uit twaalf songs, waaronder de onlangs uitgebrachte gospel-house-single ‘Ain’t Nobody’ (feat. LaShun Pace) en de track ‘Walk That Walk’ met Nic Hanson. Voor de titeltrack van het album kreeg de producer toestemming om een sample van Spirit In The Dark’ van de in 2018 overleden legendarische zangeres Aretha Franklin te gebruiken.  

Over de bijzondere samenwerking met de soul legende zegt Bakermat: “Ik ben zo trots dat ik toestemming heb gekregen om dit exemplaar van Aretha, the all-time Queen of Soul, te gebruiken. Ik combineerde haar mooie, krachtige stem met een jazzy piano en een vette housebeat om een ​​eenvoudige maar effectieve klassieke housetrack te creëren.”

Zoals altijd komt de DJ/producer met vooruitstrevende sounds en niet te evenaren soundscapes. De singles ‘Walk That Walk’, die Top Song op NPO Radio 2 was, en ‘Ain’t Nobody’ zijn nu al goed voor meer dan 3 miljoen streams, een kleine voorbode op het succes dat nog moet komen met ‘The Spirit’. De samenwerking met Lex Empress resulteerde in het prachtige ‘Bye Bye’, waarmee het album afsluit. Bakermat, een fan van spoken word, wilde een nummer in de stijl van een intermezzo maken om het album mee af te sluiten en zo is ‘Bye Bye’ ontstaan. Het is eenvoudig, heel subtiel en emotioneel en het is een geweldige manier om de reis door alle werelden die in ‘The Spirit’ leven te beëindigen.

Bakermat; “Met dit album wilde ik terug naar de roots. Door gospel-, soul- en folk-samples te combineren met opzwepende piano’s en saxofoons om een ​​verzameling feelgood-songs te creëren die perfect zijn voor de zomer. De diversiteit in stijlen en genres is groot en ik heb geëxperimenteerd met elementen van klassieke muziek en met spoken word. Ik hoop dat dit album kan dienen als soundtrack voor roadtrips, vakanties en andere leuke momenten met vrienden en familie. En tot slot hoop ik dat het mensen inspireert en verbindt.” 

‘The Spirit’ Tracklist:

 1. The Spirit
 2. Walk That Walk w/ Nic Hanson
 3. You’ve Got Me Where You Want Me 
 4. Ain’t Nobody (feat. LaShun Pace)
 5. The River
 6. Drunk Baby On A Saturday Night
 7. Frozen 
 8. Tapdancer 
 9. From Paris To Amsterdam
 10. Chorale
 11. Resist 
 12. Bye Bye (feat. Lex Empress)

VOLG BAKERMAT ONLINE
www.bakermatmusic.com
www.twitter.com/bakermatmusic
www.facebook.com/bakermatmusic
www.instagram.com/bakermatmusic