Evenementenorganisatie Event Warehouse, bekend van onder meer Paaspop, WiSH Outdoor en WE ARE ELECTRIC, heeft afgelopen periode niet bepaald stilgezeten. Allereerst is ze de nieuwe eigenaar geworden van het internationaal gevierde festival Solar Weekend. Daarnaast heeft het Brabantse evenementenbureau een meerderheidsaandeel in Extrema Outdoor België genomen. Dat heeft de directie zojuist bekendgemaakt. Event Warehouse is jaarlijks verantwoordelijk voor meer dan 120 evenementen en haalt met het elektronische muziekfestival Extrema Outdoor België en met het Limburgse Solar Weekend twee A-merken binnen die op alle fronten een grote meerwaarde zijn.

Joop Soree, CEO van Event Warehouse: “Als trouwe bezoekers van Extrema Outdoor België en Solar zijn we als team erg trots en opgetogen dat we deze prachtige en gerenommeerde festivals voortaan jaarlijks mede mogen produceren. De twee evenementen matchen één op één met onze eigen visie en missie, en passen daarnaast perfect in onze festivalkalender. We zullen dus vooral ook innig gaan samenwerken met Ugur Akkus, mede-eigenaar van Extrema Outdoor België. Het gaat heel mooi worden.”

Peter Sanders, eveneens CEO van Event Warehouse: “We trappen jaarlijks tijdens Pasen het Nederlandse festivalseizoen af met Paaspop, en volgen dan voortaan met Extrema Outdoor België, WiSH Outdoor, Solar Weekend en Jungle Festival. Dat is fantastisch; we staan echt te popelen om aan de slag te gaan. Er is bij beide festivals enorm veel talent, kennis en drive. We verwelkomen het Extrema/Solar-team dan ook met open armen en zien uit naar een langdurige relatie.”

Bas Baetsen (managing director van Solar Weekend en Extrema Outdoor België) en Ugur Akkus (mede-eigenaar van Extrema Outdoor België) beamen dit volledig. Baetsen: “Wij zijn met ons vaste team ontzettend blij dat deze krachtige samenwerking juist in deze onzekere en onstabiele tijd voor onze evenementensector tot stand komt. Daarbij omarmen we het delen van kennis, ervaring en workflow energie, wat we graag vertalen naar nieuwe ideeën en innovatieve organisatiemodellen. Door de samenwerking met onze nieuwe partner komen er veel nieuwe groeimogelijkheden en door deze schaalvergroting kunnen we volledig gaan inzetten op verbetering van onze bezoekerservaringen.”

Solar Weekend zou dit jaar op 29, 30 en 31 juli en 01 augustus in Roermond plaatsvinden, maar door de nieuwe coronamaatregelen van afgelopen vrijdag heeft de organisatie noodgedwongen het evenement moeten annuleren voor dit jaar. “G*DVERDOMME, EEN MOKERSLAG. We zijn sprakeloos. Eindelijk mochten we jullie, onze fantastische bezoekers, weer verwelkomen op ons mooie Solar festival. Met jullie samen eindelijk weer Solar Weekend vieren zoals we dat al zoveel jaren doen… We hebben met ons Solar Team zo hard gewerkt om Solar 2021 mogelijk te maken. Het besluit is daar en is dus helaas niet anders, Solar Festival 2021 mag niet doorgaan… Hoe naar het ook allemaal is, de blik gaat op vooruit. We blijven als bedrijf en team de liefde voor ons Solar Festival uitdragen!”, aldus de organisatie afgelopen vrijdag.

OVER EVENT WAREHOUSE
Event Warehouse is één van de oudste en meest ervaren festivalorganisaties in Nederland. Met 120+ festivals in haar portfolio vormt ze de organisatie achter diverse pop-, rock- en dancefestivals. Met in haar portfolio onder meer de eigen evenementen Paaspop, Helldorado, WiSH Outdoor en Het Zomertheater, en nauwe samenwerkingen met partners waaronder Bromios, Smerrig, Mojo Concerts en Greenhouse Talent.

Ieder evenement wordt met de grootste zorg en liefde georganiseerd zodat de bezoeker een fantastische dag of weekend beleeft. Naast een vast team beschikt Event Warehouse over de zusterondernemingen Fabulous (horeca), One of the Guys (evenementenorganisatie met als portfolio bijvoorbeeld zoals Paperclip Festival, Desperados Roadshow Festival en QMusic The Party FOUT!) en Joe Locker (locker verhuurbedrijf). Bovendien heeft de Brabantse producent van gelukzaligheid een immens netwerk van freelancers, designbureaus, partners en overige organisaties in de evenementenbranche.

WEBSITE & SOCIAL MEDIA
Volg de website en social media (Instagram, Facebook) van Extrema Outdoor België en Solar Weekend voor alle gedetailleerde festivalinfo.

Extrema Outdoor België
Website: https://extrema.be/
Facebook: https://www.facebook.com/ExtremaOutdoor.Belgium/
Instagram: https://www.instagram.com/extremaoutdoorbelgium/

Solar Weekend
Website: https://solarweekend.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SolarWeekend
Instagram: https://www.instagram.com/solarweekend/

Event Warehouse
Website: https://www.eventwarehouse.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/eventwarehouse/
Instagram: https://www.instagram.com/eventwarehousenl/