245 Harder Styles DJ’s hebben meer dan 10 dagen lang, 245 uren non-stop live opgetreden tijdens de langste Harder Styles DJ-Marathon Livestream van de wereld.

De clubs en festivals in Nederland mochten weer open na een periode van 1,5 jaar, dit was helaas maar voor hele korte duur. De organisatoren van festivals, evenementen en DJ’s hebben een uitdagende tijd achter de rug met de sluiting door de corona maatregelen. Om de DJ’s een hart onder de riem te steken en het uitgaanspubliek entertainment te geven, hebben de titelhouders (Anthony Donner en Amrish Raghosing) van de langste DJ Marathon voor de hardere stijlen (7 dagen non-stop draaien) hun eigen wereldrecord verbroken. Met meer dan 10 dagen (245 uren in totaal) non-stop live optredens met 245 DJ’s die zowel uit Nederland als buitenland naar de studio in DJ School Alphen in Alphen aan de Rijn komen voor hun deelname.

De titelhouders hebben het nu nog groter, langer en uitbundiger aangepakt! Voor 10 dagen lang hebben ze onafgebroken hardstyle, hardcore, freestyle en alles wat in het spectrum van de hardere stijlen van dance muziek past gedraaid. Van de meest euforische rustigere hardstyle tracks en hardstyle classics tot de hardste raw hardstyle en snelste up-tempo hardcore tracks. Het doel was om samen verschil te maken door een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen om een eenheid te vormen en te laten zien dat er genoeg samenhorigheid is onder de Hardere Styles DJ’s. Met dit initiatief hebben de DJ’s laten zien dat Nederland niet alleen het DJ land van de wereld is maar ook dat de hardere dancestromingen immens populair zijn. Hardcore is tot nu toe het grootste sub stroming geweest en vond zijn oorsprong in Nederland en de Nederlanders hebben hardstyle internationaal groot gemaakt.

De initiatiefnemers zijn Anthony Donner voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL en Amrish Raghosing, welke zelf ook DJ is onder de naam Dutch Hustlaz, en eigenaar van DJ School Alphen. Daarnaast heeft Anthony het grootste DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: ‘Dutch DJs’ en hij is bezig met het eerste boek over hardstyle ‘This Is Hardstyle’. Samen lanceren ze binnenkort de eerste DJ award voor Nederlandse DJ’s, de Dutch Priority Awards. Jelmer Smit (tevens DJ-leerling van DJ school Alphen) is verantwoordelijk voor o.a. de planning, en diverse hosting vanuit organisaties en muzieklabels. Zij hebben dit een grensverleggend spektakel gemaakt met de hulp van Wouter Kikstra van Wout Events, hij was verantwoordelijk voor de cameraregistratie en de productie. De productie werd in totaal met 11 camera’s gefilmd. Dit 10-daagse spektakel wordt gehouden in de meest spraakmakende DJ School van Nederland; DJ School Alphen. 

Toen de corona crisis uitbrak waren Anthony en Amrish de eerste partij in Nederland die in totaal 4 keer de grootste DJ-marathons van de wereld hebben georganiseerd. Waarin in totaal 669 DJ’s hebben meegedaan: De langste DJ-marathon van 10 dagen met 201 DJ’s in verschillende genres, de langste Harder Styles DJ-marathon van 7 dagen met 203 DJ’s, de langste Female DJ-marathon van 7 dagen met 137 DJ’anes (term voor female DJ’s) en de Techno/Techhouse DJ-marathon met 128 DJ’s. Hiermee hadden zij in totaal al 7 verschillende wereldrecords verbroken. De DJ’s hadden 31 dagen (744 uren) lang non-stop gedraaid in deze 4 vorige DJ-marathons. 

Het startsein van de 10-daagse Harder Styles DJ Marathon werd gelost op donderdag 29 juli om 20.00 uur. DJ/Producer Frontliner trapte als eerste de DJ marathon af, Adaro, Digital Punk, Crypsis, The Pitcher, Geck-O en Jason Payne namen het daarna over met MC Da Syndrome achter de microfoon. De Harder Styles DJ Marathon is beëindigd op 9 augustus na 00.00 uur. De marathon werd afgesloten door Trasher, Akira en Akira zijn 16 jarige zoon Bruce. De ’s werelds langste Harder Styles DJ marathon heeft langer dan 10 dagen geduurd, er werd dag en nacht 24/7 onafgebroken 244,5 uur muziek worden gedraaid door DJ’s van Nederlandse en buitenlandse bodem. Van de grootste DJ’s uit de Harder Styles scene tot aanstormend talent van jong tot oud. Het evenement werd geregistreerd door filmcamera’s, geïnteresseerden uit de hele wereld hebben online live meegekeken via www.djmarathonlive.com en via de Nederlandse TV op Ziggo via kanaal 605, Roku, Amazon Firestick.

De volgende DJ’s hebben o.a. gedraaid tijdens de Harder Styles DJ Marathon: Frontliner, Ran-D, Adaro, Villain, Digital Punk, Crypsis, The Pitcher, MC Da Syndrome, Dr. Rude, The Darkraver, Deepack, Freestyle Maniacs, Pavo, Kronos, Sub Sonik, Re-Style, Bulletproof, Akira, Trasher, Ruthless, Crypton, Serra, Hard Effectz, Retaliation, Imperatorz, The Russian, Level One en nog meer dan 215 andere Harder Styles DJ’s.