Op 4 september verschijnt bij uitgeverij Mary Go Wild ‘Hypnotised – A Journey Through Trance Music (1990 – 2005)’ van auteur Arjan Rietveld. Het boek geeft een nauwgezet overzicht van het genre waarin Nederland aan de hand van Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten een hoofdrolspeler werd in de internationale dance.

Trance was het populairste genre binnen de elektronische muziek gedurende de 90’s en de eerste jaren van de 00’s. Heel de wereld kwam in beweging op de even euforische als melancholische sound. Zonder enige twijfel heeft trance alle elektronische muziek die daarna kwam beïnvloed. Toch heeft het genre nooit helemaal de credits gekregen die het verdiend. Tot nu.

Hypnotised is de eerste ‘lees-encyclopedie’ over deze wereldwijde movement in haar meest bloeiende jaren. In maar liefst 322 pagina’s lees je diepte interviews met de invloedrijkste artiesten en labeleigenaren, vind je een overzicht van de essentiële albums, labels en releases en tientallen niet eerder gepubliceerde foto’s van o.a. Rutger Geerling en Pim Warnars.

‘Niet veel mensen weten dat klassieke componisten de kracht van repetitieve muziek al kenden. Hun werk kan je in een trance brengen. Trance zoals wij het kennen is opgebouwd volgens dezelfde principes en de invloed van het genre op de hedendaagse muziek is ongekend. Ook al stond ik met mijn neus vooraan en ben ik onderdeel van trance sinds eind jaren 90, ik heb waanzinnig veel geleerd van dit boek.’ – Armin van Buuren

‘Dit boek duikt diep in de geschiedenis, betekenis en evolutie van trance en maakt daarmee goed duidelijk hoe belangrijk het genre is. Een fantastisch boek dat zowel voor verbazing als herkenning zal zorgen bij zowel de grootste trance-fans als de zuurste critici.’ – Ferry Corsten

Naast het boek verschijnt er onder dezelfde naam een 3-vinyl set met hoogtepunten uit de Nederlandse trance, samengesteld met Black Hole Recordings.

Het boek is beschikbaar voor pre-order via www.marygowild.nl.

Let op: Hypnotised – A Journey Through Trance Music (1990 – 2005) is een Engelstalig boek.