Nederland beleefde dit jaar opnieuw weer een uiterst sobere festivalzomer, waarin bijna alle geplande muziekevenementen werden geannuleerd. Dit in tegenstelling tot buurland België, waar grootschalige festivals met camping deze zomer wél doorgang vinden. Zoals het indrukwekkende Extrema Outdoor Extra dat van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september plaatsvindt bij recreatiedomein De Plas in Houthalen-Helchteren (het festivalterrein van Pukkelpop vlakbij Hasselt). Met gevestigde én verrassende namen zoals Dixon, Âme, Maceo Plex, Jamie Jones, Ben Böhmer, Adriatique, Mind Against, Bedouin, Amelie Lens, Pan-Pot, Joyhauser, Franky Rizardo, Patrice Bäumel, Joris Voorn en nog een honderdtal artiesten. 

De volledige line-up staat hieronder:

999999999, Adriatique, Ahl Iver, Airod, Âme B2b Jennifer Cardini, Amelie Lens, Bedouin, Ben Böhmer Live, Cellini, Chaim, D.Dan, Damian Lazarus, Dana Montana, Darius Syrossian, David Kochs, Deas, Deer Jade, Dixon, Dj Holographic, Dubfire, Farrago, Ferreck Dawn, Frankey & Sandrino, Franky Rizardo, Gabber Eleganza, Glaskin, Hot Since 82, Jaden Thompson, Jamie Jones, Joep Mencke, Joris Voorn, Joyhauser, Kevin De Vries, Loco Dice, Lokier, Low Steppa, Maceo Plex, Madmotormiquel, Manu Le Malin, Marcel Fengler, Marco Bailey, Mathame, Maxim Lany, Melé, Milo Spykers, Mind Against, Mira, Mooglie, Nico Morano, Nicole Moudaber, Pan-Pot, Parallells, Patrice Bäumel, Pole Folder, Recondite Live, Regal, Robert Dietz, Simon Dunmore, Somewhen, Speaking Minds, Tinlicker, Toman, Trym, Waff, Yves Deruyter.

Ajna, Amare, Axel Haube, Belben, Cheeva, Christian82, Cisco Fm, Colombian Connection, Cooper B2b Nick Dillinger, Dave Lambert, Delafino, Delafino B2b Luna Fino, Deniz Burnay, Djzi, Dominico, Donelly, Eran Aviner, Fledermouse, Funked Up, Guilty Pleasure, Hangar Soundsystem, Jan Vercauteren, Jasper Fioole, Jeroen Delodder, Joeri, Kander, Kapibara, Konna, Le Cher, Lee Davon, Lexis, Lexx, Madloch, Marhu, Massimo Mephisto, Maxi Meraki, Mike Tohr, Mr Grammy, Natasja, Nick Bril, Nothing But Funk, Pelace, Radical G, Ravenous, Rode, Roma, Røse Røx, Seelen B2b Cemode, Senses Of Mind, Smith Davis, Steve Montoya, Steve Slight, Swart, Tach Cremer, Tofke, Two Pauz, Volunt Barbati, X-Ian, Younes, Yugo Mootz, Zfilio & Tim G.

Hoe zit het nou ook alweer precies?

In 2020 was het internationaal zeer populaire elektronisch muziekfestival Extrema Outdoor BE (house, [hard] techno, disco, minimal en aanverwante dance-genres) toe aan zijn tiende editie, die op grootse wijze gevierd zou worden. Vanwege coronamaatregelen in 2020 en dit jaar werd deze jubileumeditie echter bewust verplaatst naar het Pinksterweekend van volgend jaar (3-4-5 juni 2022), en werd Extrema Outdoor Extra in het leven geroepen om beter én sneller te kunnen anticiperen op de herstart van de evenementensector. “Ons 10-jarig bestaan vieren we graag zonder beperkingen, op volle kracht en traditiegetrouw in het pinksterweekend. Daarom hebben we de beslissing gemaakt om het jubileum volgend jaar te vieren, en Extrema Outdoor Extra in het leven te roepen”, licht de organisatie toe.

Het festival neemt dezelfde vorm aan als in 2019: op vrijdag 17 september gaan de deuren open om 17:00 uur; op zaterdag en zondag openen de deuren al ‘s middags om 12:00 uur. Het einde van het festival is telkens om middernacht. Voor kampeerders is er een afterparty op de camping voorzien tot 3:00 uur ‘s nachts.

Extrema Outdoor Extra praktisch

Voor de praktische organisatie van dit evenement volgt de organisatie de verplichtingen, richtlijnen en aanbevelingen van de overheden. Tickethouders worden hiervan op regelmatige basis van op de hoogte gebracht. Vorige weekend markeerde een nieuwe mijlpaal voor België: grote evenementen zoals festivals en voetbalwedstrijden zijn mogelijk in open lucht voor maximaal 75.000 personen als ze een Covid Safe Status hebben in de CovidSafeBE app (of een andere ‘European Digital Covid Certificate’ zoals de CoronaCheck-app in Nederland). Bezoekers met bewijs van volledige vaccinatie (2 weken na de tweede dosis) of een negatieve test in je CovidSafeBE app (of een ander geldig Europees digitaal Covid-certificaat!), krijgen toegang tot het festival. Eenmaal binnen zijn social distancing en mondkapjes niet meer verplicht. 

Extrema Outdoor Extra online

Website: https://extrema.be

Instagram: instagram.com/extremaoutdoorbelgium

Facebook: facebook.com/ExtremaOutdoor.Belgium

Facebook event: facebook.com/events/153737599945146

Extrema Outdoor Extra 2021

Locatie: Recreatiedomein De Plas, Houthalen-Helchteren

Vrijdag 17 september t.e.m. zondag 19 september 2021

Openingsuren:

● Vrijdag: 17u00 – 00u00

● Zaterdag & zondag: 12u00 – 00u00

● Dagelijkse afterparty op de camping van 00u tot 03u
Volledige line-up, info & tickets: www.extrema.be