Op vrijdag 10 september kunnen deelnemers aan de demonstraties Unmute Us en Het Woonprotest een spandoek of protestbord maken in Paradiso. De protesten richten zich respectievelijk tegen het kabinetsbeleid met betrekking tot het organiseren van evenementen en de wooncrisis. Deze problematiek treft ook de bezoekers en het personeel van Paradiso. Daarom opent het podium de deuren en stelt het materiaal beschikbaar.

Paradiso Protesteert

Tijdens Paradiso Protesteert op vrijdag 10 september kunnen deelnemers tussen 14:00 en 20:00 uur aan de Unmute Us-mars en Het Woonprotest elkaar ontmoeten. Samen met diverse kunstenaars gaan ze een spandoek of protestbord maken en een dj zorgt voor muzikale inspiratie. In totaal wordt er meer dan 100 meter doek en diverse materialen beschikbaar gesteld door Paradiso. De banners kunnen – zodra ze droog – zijn de volgende ochtend opgehaald worden bij Paradiso.

Unmute Us

Op zaterdag 11 september wordt onder de noemer Unmute Us een protestmars gelopen. De evenementensector laat hiermee haar ongenoegen blijken tegenover het huidige kabinetsbeleid met betrekking tot het organiseren van evenementen. Het is de tweede mars die wordt gelopen, omdat een reactie vanuit Den Haag na de eerste mars op zaterdag 21 augustus is uitgebleven.

Het Woonprotest

De dag erna, op zondag 12 september, wordt er op de Dam gedemonstreerd tegen de wooncrisis tijdens Het Woonprotest. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld.

Tegencultuur

Sinds de oprichting in 1968 is Paradiso een thuishaven geweest voor jeugdbewegingen en tegenculturen. Van de hippies en anarchisten in de jaren ’70 tot de hedendaagse LGBTQ+ community; het is Paradiso eigen om een platform te bieden voor vrije expressie en uitingen van alle stromingen die te vinden zijn in Amsterdam.