Met ingang van 1 november 2021 is Laura Vogelsang de nieuwe directeur-bestuurder van de Melkweg. Op dit moment is zij werkzaam als directeur evenementenlocaties van cultuurdorp Westergas Amsterdam. Als zelfstandig ondernemer was Laura mede-bedenker en organisator van evenementen als Bungalup, Where the Wild Things Are, Japies Hof Festival en EMA Music Week. In eerdere functies werkte zij onder andere voor Viacom International als hoofd van MTV Nederland en als marketingmanager voor Mojo Concerts.

Laura Vogelsang: ‘De Melkweg is een uniek en veelzijdig podium, met een divers programma en bijzonder veel oog voor talent. Ik vind het een eer om samen met het team richting toekomst aan de slag te gaan met alle uitdagingen die deze tijd met zich meebrengen, de volgende fase te leiden en dit fantastische culturele podium verder uit te bouwen.’

De raad van toezicht van de Melkweg is zeer verheugd de nieuwe directeur te mogen verwelkomen. ‘Met Laura Vogelsang hebben wij de gedroomde kandidaat gevonden: een persoonlijkheid die sterk is in het maken van verbinding, binnen onze organisatie, maar ook met ons publiek en onze stakeholders’ aldus voorzitter Gyuri Vergouw. ‘Met haar kunnen we na deze uitdagende tijd de Melkweg verder uitbouwen tot het creatieve centrum van Amsterdam dat ons voor ogen staat.’ Laura Vogelsang treedt in de voetsporen van interim-directeur Frans Vreeke.

Meer info: melkweg.nl.