Philips TV & Sound slaat de handen ineen met Audio Obscura en openen een muzikale experience genaamd ‘Into Light’ tijdens Amsterdam Dance Event. Tijdens de experience kunnen bezoekers 20 minuten lang gefocust genieten van een speciaal gecomposeerd muziekstuk geproduceerd door de DJ en producer Patrice Bäumel. De deep-listening experience is te vinden in het Bimhuis in Amsterdam op 15 en 16 oktober en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Mensen luisteren naar muziek tijdens het werken, sporten of reizen, maar met volledige focus naar muziek luisteren is iets dat steeds minder mensen dagelijks doen. Muziek is een krachtig instrument en maakt dopamine aan in de hersenen, het hormoon dat verantwoordelijk is voor geluk en tevredenheid. Philips vindt dit een belangrijke stimulans voor ontspanning en daarom brengt het merk DJ en producer Patrice Bäumel en eventorganisator Audio Obscura samen om een unieke ervaring te creëren die Nederlanders stimuleert zichzelf volledig over te geven aan de klanken van muziek.

Patrice Bäumel
Het muziekstuk is gecomponeerd door Patrice Bäumel. De van origine Duitse DJ en technoproducer staat in de lijst van de meest invloedrijke DJ’s in Nederland. Patrice Bäumel maakte naam in club Trouw, hoort bij het bekende Duitse Kompakt label en is nu met regelmaat aan de top van Beatport-hitlijsten te vinden. Patrice Bäumel zegt over de samenwerking:

“Amsterdam Dance Event is een van mijn favoriete momenten van het jaar omdat de stad een week lang in het teken staat van elektronische muziek. Ondanks dat we dit jaar ADE anders moeten vieren dan dat we gehoopt hadden, ben ik blij dat ik een unieke set heb mogen maken om mensen volledig gefocust te laten genieten van mijn track. De muziek gaat over een reis die begint in duisternis en zich langzaam opbouwt naar een euforisch crescendo van licht, positiviteit, optimisme en liefde. Het dient als steun in deze moeilijke tijden die ons zal leiden naar een mooie toekomst”.

Kraakhelder geluid
Philips heeft met de nieuwste Fidelio L-3 koptelefoon een unieke luistersessie gecreëerd zodat muziekliefhebbers het muziekstuk tijdens Into Light met kraakhelder geluid kunnen ervaren. De koptelefoon sluit bezoekers volledig af van de buitenwereld waardoor zij ongestoord kunnen genieten van de deep-listening experience.

Gratis registreren
Into Light is te vinden in het Bimhuis op de Piet Heinkade 3 in Amsterdam. Tickets zijn gratis, maar voorafgaand registeren is noodzakelijk. Bezoekers kunnen voorafgaand een timeslot van 20 minuten boeken via deze link.

De experience is geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur tijdens Amsterdam Dance Event op 15 en 16 oktober en is voor iedereen vanaf 13 jaar oud te bezoeken. De experience conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM, voorafgaand de experience moet een coronatoegangsbewijs getoond worden.