Paradiso lanceert vandaag de Paradiso Vriendenpas: een pas voor mensen die Paradiso een warm hart toedragen. Met de steun van vrienden wordt het voor Paradiso mogelijk om diverse projecten te realiseren, met als voornaamste uitgangspunt: talentontwikkeling. Als dank ontvangen de leden van de Vriendenpas een aantal bijzondere voordelen. De Paradiso Vriendenpas is geldig vanaf 1 januari 2022 en is vanaf nu te bestellen via de website.

Vriendenpashouders steunen met een jaarlijkse bijdrage Paradiso bij het behalen van haar culturele en maatschappelijke doelstellingen. Met de steun van de Vriendenpas worden nieuwe projecten in de stad gefinancierd: diverse programma’s voor een breed publiek. Op deze manier biedt Paradiso een podium aan jonge makers en doet het aan talentontwikkeling in allerlei disciplines; van muziek tot beeldende kunst, design, fotografie, literatuur en wetenschap.

Vrienden ontvangen als dank een aantal voordelen, waaronder een Paradiso jaarlidmaatschap, toegang tot de jaarlijkse Paradiso Vriendendag en een tweejaarlijkse update per post. De fysieke pas inclusief cadeau wordt ieder jaar ontworpen door een jonge kunstenaar. De eerste Vriendenpas inclusief een bijpassend T-shirt is gecreëerd door de Amsterdamse kunstenaar Matthijs Booij. 

De Vriendenpas is beschikbaar voor iedereen t/m 27 jaar onder de noemer ‘Young’ en vanaf 28 jaar onder de noemer ‘Forever Young’. De Vriendenpas is vanaf 1 januari 2022 één jaar geldig. Meer informatie is te vinden via de website van Paradiso.