Amsterdam krijgt een eigen museum voor elektronische muziek cultuur: Our House opent officieel haar deuren op vrijdag 29 oktober. Het is het eerste moderne museum ter wereld gericht op de ontstaansgeschiedenis, cultuur en subculturen van de elektronische muziek. Een keur aan legendarische DJ’s en evenementenorganisaties leverden een bijdrage aan Our House: Armin van Buuren, Carl Cox, Charlotte de Witte, Diplo, Kevin Saunderson, Tomorrowland, Ultra Music Festival, The Frankie Knuckles Foundation en ID&T, om er een paar te noemen. 

Multimedia tour door de evolutie van house 
Our House is bepaald geen regulier museum. Entertainment, techniek en storytelling komen er samen in een innovatieve beleving. Centraal staat het indrukwekkende verhaal en de kernwaarden van ruim vier decennia dance-cultuur. In zes exposities en 15 installaties komen de geschiedenis, muziek, cultuur, gemeenschap en toekomst van de elektronische muziek tot leven. Behalve fototentoonstellingen zijn er ook interactieve vinylspelers, waar bezoekers kunnen bladeren door 150 iconische platen. Er is een in-house geproduceerde documentaire met unieke content over de geschiedenis van de dancecultuur, een archief met honderden flyers en de mogelijkheid om muziek te maken op iconische drumcomputers. 

In de traditie van legendarische housefeesten eindigt het museumbezoek aan Our House met een bijzondere eindshow. De Culture Ride is een audiovisuele 4D ervaring, die de bezoeker meevoert door een halve eeuw van elektronische muziek, technologie, cultuur en magische momenten.

Mede-iniatiefnemer Jeroen Jansen: “Samen met meer dan 150 (inter)nationale artiesten, promotors, creatieven, producenten, curatoren, operators en DJs hebben we de afgelopen twee jaar gewerkt aan de totstandkoming van de collectie. Het is een eer om hiermee een ode te kunnen brengen aan deze fantastische cultuur.” 

Our House Academy
Naast een museum krijgt Our House ook een educatieve afdeling, genaamd Our House Academy. Wie meer wil leren over de elektronische muziek en events, vindt hier verdere verdieping in de vorm van courses, workshops en masterclasses. Het lespakket beslaat een breed spectrum aan muziek- en evenementengerelateerde onderwerpen. Our House Academy richt zich onder andere op beroepsmatige ontwikkeling voor professionals en ondersteuning van veelbelovend talent. Maar ook zijn er speciale lesprogramma’s voor scholen en bedrijven, die een uniek inkijkje bieden in een uitzonderlijke industrie en cultuur. 

Tickets
Our House opent op vrijdag 29 oktober aan de Amstelstraat 24-26 in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via de website our-house.com. Our House is mede mogelijk gemaakt door founding partners SeeTickets, Heineken, JBL en Red Bull.