Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een ‘BAKEN’ van licht over Amsterdam. Het topje van de A’DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. ‘BAKEN’ is te bewonderen op het dak van de A’DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam Noord. De lichtbron is te zien tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) van 13 t/m 17 oktober, met een speciale openingsceremonie op 13 oktober. De verlichting is dagelijks bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar.

‘BAKEN’ als symbool voor hoop

Na langer dan een jaar van stilte en onzekerheid, komt de festival- en nachtscène langzaam weer op gang. Artiest Boris Acket (1988), o.a. bekend van zijn lichtwerken op DGTL Festival, ontwierp ‘BAKEN’ in samenwerking met creatief producer Chris van Meer en Lumus Instruments voor ADE 2021. 

Een stip van licht aan de horizon 

Boris Acket: “Met lichtinstallatie BAKEN willen we een symbool afgeven van deze vernieuwde hoop voor de nacht- en festivalsector door heel Amsterdam tijdens ADE. De lichtbron doet denken aan de moderne versie van een vuurtoren en dient als rustgevende stip aan de horizon, in onzekere tijden.”

A’DAM Toren muzikaal hoofdkwartier van ADE 

A’DAM staat bekend als de muziektoren van Amsterdam. De multifunctionele verticale stad, zoals de eigenaren A’DAM bedacht hebben, is tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) het pulserende hart van ’s werelds grootste festival voor elektronische muziek. Jaarlijks trekt ADE meer dan 400.000 bezoekers uit de hele wereld. Vijf dagen lang zijn er op verschillende etages binnen de A’DAM Toren feesten met grote internationale namen, evenals veel lokale dj’s en concepten. Van feesten in de ondergrondse club Shelter tot dansen in de Sky bar met uitzicht over heel Amsterdam.

Highlights ADE programma in A’DAM:

  • Woensdag 13 oktober wordt de officiële opening van ADE in The Loft gevierd en trapt PIV af in club Shelter met Archie Hamilton, DJOKO, East End Dubs, Iris Menza, Prunk.
  • Grote namen als Maceo Plex, Tale of Us, Adriatique, The Martinez Brothers, Maya Jane Coles, Freddy K, Richie Hawtin, Hector Oats en Samuel Deep zullen sets ten gehore brengen in Shelter en The Loft. 
  • Sky bar Madam verzorgt de hoogste ADE Dinner Club, waarbij verschillende dj’s de muziek verzorgen, o.a. Boho Experience uit Ibiza. 
  • In de creatieve members club A’DAM&Co zijn verschillende dj’s te zien, van ‘Drags in Dance’ en ‘Soulection X From Paradise’ tot ‘Funky Kong’ met Cinema Royale & Juri Miralles.

Info: adamtoren.nl.