Vandaag verschijnt ‘Yellow Blue Bus’, de nieuwe single van Satori. Met de wereldwijde release keert hij terug op ‘Damian Lazarus’  iconische label Crosstown Rebels. ‘Yellow Blue Bus’ is de eerste van drie singles die afkomstig zijn van zijn langverwachte nieuwe studioalbum. Opgenomen in de legendarische Sonic Visa Studios op Ibiza, staat het album gepland voor april 2022. Satori sluit dit jaar af met een uitgebreide Amerikaanse tour.

Luister hier naar ‘Yellow Blue Bus’.

De dromerige en luchtig klinkende productie van ‘Yellow Blue Bus’ sluit naadloos aan op de compositie, die subtiel maar meesterlijk beelden van stoffige Balearische wegen en rozige zonsondergang momenten oproept. Bijna achteloos weet Satori flarden van oosterse orkestrale elementen en warme, zonovergoten gitaar- en percussielijnen te balanceren met de dubbele toplijn van zijn partner Laska, ook bekend als Karina. Zij is tevens het lijdend voorwerp van ‘Yellow Blue Bus’.

“Mijn vriendin komt uit Rusland”, aldus Satori, die zijn liefdesverklaring aan haar fonetisch tot een track verwerkte. “Als je ‘I love you’ in het Russisch wil zeggen, is dat ‘Ya lyublyú Vas’. Als je dit als niet-Rus wil onthouden, dan wordt dat al snel verbasterd tot ‘Yellow Blue Bus’. Zodoende besloot ik een nummer te schrijven over een geelblauwe bus. Maar die ‘Yellow Blue Bus’ is dus eigenlijk mijn vriendin.”

De Nederlands-Servische artiest start komende week een uitgebreide Amerikaanse tour. Satori brengt tijdens die tour zijn adembenemende Maktub-concept, waarmee hij eind oktober nog in Paradiso stond, naar enkele van de meest iconische venues in de Verenigde Staten, waaronder Summit (Denver), Seismic Festival (Austin), The Vermont (Los Angeles), Tangent Gallery (Detroit), Soundtary (Miami) en Great Hall in Avant Gardner (NYC). Hij rondt het jaar af met shows in Istanbul en Londen.

De vroege endorsement van Damian Lazarus, Maktub-optredens samen met muzikale broeders The Band From Space, een achttien maanden durende residentie in Heart op Ibiza, een Spotify met bijna vierhonderdduizend luisteraars per maand en een discografie met releases op baanbrekende labels als Crosstown Rebels, Sol Selectas en DGTL Records maken Satori dé act waarop alle ogen gericht zijn. Een must-see live-act voor fans uit alle hoeken van de wereld. 

Satori tour – November 2021:

12 november Summit, Denver
13 november Seismic Festival, Austin
14 november The Vermont, Los Angeles
18 november Tangent Gallery, Detroit
19 november Soundtuary, Miami
20 november Great Hall at Avant Gardner, New York
26 november Fallan, Stockholm

VOLG SATORI: Facebook | SoundCloud | Instagram | Spotify.