Op 29, 30 en 31 juli 2022 strijkt Awakenings met een nieuw festival – Awakenings Summer Festival – neer in Hilvarenbeek. Naast een extra festivaldag, biedt deze nieuwe locatie ook de mogelijkheid voor een camping, iets dat in 25 jaar Awakenings nog niet eerder voorkwam. Hiermee is Awakenings het eerste technofestival in Nederland dat een volledige weekender aanbiedt. Alle details van het tweede festival in 2022 onthult Awakenings maandag 22 november op eigen kanalen.

1997 – 2022
Awakenings staat erom bekend: groots opgezette festivals en feesten met indrukwekkende lichtshows, bizar goed geluid en podia die zichzelf iedere editie weer overtreffen. En dat al bijna 25 jaar lang. Wat ooit begon in 1997 tijdens Pasen in de Gashouder in Amsterdam is uitgegroeid tot een fenomeen met een bekendheid dat ver buiten de landsgrenzen reikt, bij zowel bezoekers als artiesten. In 2022 bestaat techno-instituut Awakenings 25 jaar; de hoogste tijd om er weer een schepje bovenop te doen.

Awakenings Summer Festival
Een driedaags-festival, inclusief een camping, is een langgekoesterde wens van Rocco Veenboer, founder van Awakenings. “Als festivalorganisatie blijven we altijd in beweging en stellen we onszelf altijd de vraag hoe iets beter of mooier kan. Awakenings Festival begon ooit als eendaags festival en ging in 2014 naar twee dagen. We voelden echter dat er nog veel meer in zat. Het festival was de laatste jaren steevast binnen 24 uur uitverkocht en onze achterban gaf aan een volledige weekender gericht op techno echt te missen in het festivallandschap. Dat we dit nieuwe hoofdstuk van Awakenings in Hilvarenbeek mogen realiseren is een droom die uitkomt.”

Bezoekers halen op het nieuwe Awakenings Summer Festival hun hart op bij maar liefst negen stages, die zowel overdekt als in de buitenlucht zijn. Ook wordt er breder binnen het genre geprogrammeerd; wat betekent dat er meer ruimte is voor jong talent en sub genres. Naast het hoofdprogramma worden bezoekers van het festival die blijven overnachten op de camping verblijd met een randprogramma dat bomvol verrassingen zit en wordt het naastgelegen meer op een unieke manier betrokken bij de indeling van het festivalterrein.

Groene keuzes en innovaties
Awakenings is altijd op zoek naar innovaties op het gebied van duurzaamheid. Zo is al het verkrijgbare eten al meer dan 10 jaar voor 95% vegetarisch (en alleen biologisch vlees voor de overige 5%) en is er sinds 2019 een door Awakenings zelf ontwikkeld beker-recyclesysteem in gebruik, waardoor 93% van alle gebruikte bekers, flesjes en blikjes gerecycled zijn. Ook wordt er momenteel geëxperimenteerd met slimme accu’s die worden opgeladen door gasgeneratoren die op biogas – verkregen uit tuinbouw – werken. Dit levert een aanzienlijk lagere uitstoot van CO2 op dan de gebruikelijke dieselaggregaten waar festivals doorgaans mee werken. 

Naast duurzaamheid vindt er ook innovatie plaats op het gebied van geluidstechniek die wordt toegepast op Awakenings Summer Festival. Door een efficiëntere manier van opstellen van het geluidssysteem, kunnen decibels verlaagd worden zonder dat er op ervaring hoeft worden ingeleverd. Dit scheelt aanzienlijk in de strijd tegen gehoorschade en is prettiger voor omwonenden en omgeving.

Line-up en tickets
De line-up voor het allereerste Awakenings Summer Festival wordt eind januari 2022 bekend gemaakt, tegelijkertijd met de start van de kaartverkoop. Liefhebbers van techno en Awakenings kunnen ervoor kiezen om een heel weekend langs te komen en een weekendticket voor drie dagen te kopen of om een ticket voor de zaterdag en/of zondag aan te schaffen. Naast het meenemen van een eigen tentje kunnen bezoekers er ook voor kiezen om een tent te huren die al opgezet is of een luxe bungalow te betrekken.

Info & tickets: awakenings.com.