Een nieuwe eerste editie van eilân ziet van 15 tot en met 18 september 2022 het levenslicht. Het evenement kon in 2019 op het laatste moment geen doorgang vinden, maar droom en ambitie bleven springlevend. Het concept blijft hetzelfde als in 2019: Een kleinschalig festival te midden van bos en duin en naast een meertje op Terschelling. Kaarten gaan op 15 december 2022 om 12:00 in de voorverkoop via www.eilan.nl.

In 2019 besloot de rechter in een kort geding dat ondanks rapporten van ecologen niet alle risico’s op natuurschade voldoende onderzocht waren. Het zorgde er op het allerlaatste moment voor dat eilân niet plaats kon vinden. Om een herhaling van deze situatie te voorkomen heeft de organisatie achter het festival inmiddels een ontheffing van de Wet natuurbescherming (wnb) aangevraagd en verkregen. Hierin is onafhankelijk onderzocht en daarna bepaald dat eilân zonder schade aan de natuur kan plaatsvinden. Hierdoor ligt het pad naar een nieuwe eerste editie open.

Elektronische live- en alternatieve popmuziek

In 2019 pronkten namen als Maribou State, Apparat, en Jungle By Night op het programma. De organisatie gaat dit jaar op zoek naar dezelfde balans tussen elektronische live- en alternatieve popmuziek. “Bands om op te dansen & DJ’s om naar te luisteren” is het credo. Ook is er veel ruimte voor (licht)kunst en het eiland verkennen. Meer informatie over het hoofd- en randprogramma van 2022 volgt snel.

Terschelling

De idyllische omgeving van het Duinmeertje van Hee dient als festivalterrein. Op diverse locaties op het eiland is aanvullend programma gepland. De organisatie werkt hiervoor samen met zoveel mogelijk eilanders. Deze samenwerkingen dragen bij aan het Terschellingse karakter van het festival en bieden kansen voor lokale ondernemers en leveranciers.

De kaartverkoop begint op 15 december om 12:00. Kaartkopers doen eerst een aanbetaling. Pas in april, als de laatste vergunning onherroepelijk is afgegeven, wordt de tweede betaling voldaan. 

eilân

datum: 15 t/m 18 september 2022

locatie: Terschelling

start kaartverkoop: 15 december 2022 12:00

tickets v.a. €139,-

prijzen van diverse accommodaties staan op de websitewebsite: www.eilan.nl