Elektronische live-artiest Satori brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Lalai’ uit, samen met de Iraanse operazangeres Ariana Vafadari. De Nederlands-Servische muzikant, reist als producer en live-artiest de wereld over met zijn elektronische muziek. Dit is de tweede release van zijn nieuwe album Dreamin’ Color dat in april zal uitkomen.

Luister hier naar ‘Lalai’.

“Het nummer wordt gezongen door de Iraanse operazangeres Ariana Vafadari en is opgenomen in een 400 jaar oude waterput. Aanvankelijk schreef ze de tekst voor haar zoon, voor als ze hem naar bed brengt, maar uiteindelijk hebben we er een bredere betekenis aan gegeven. Het werd meer een ‘tot ziens’-liedje, dat staat voor het loslaten van een persoon of het laten overgaan van de dag naar de nacht. Aan de ene kant heb je Ariana, het slaapliedje, dat heel delicaat en romantisch is. Aan de andere kant heb je de zware elektronische klanken van beats en synthesizers. Het was een uitdaging om deze werelden bij elkaar te brengen maar ik ben erg blij met het resultaat”, legt Satori uit.

Satori brengt in april zijn vijfde album Dreamin’ Color uit op het iconische label Crosstown Rebels. In 2015 brak hij door met het album In Between Worlds. Hiervoor maakt hij eindeloze combinaties beïnvloed door instrumenten variërend van piano, kalimba de kora tot aan gitaar. Hij heeft net een uitgebreide tour door de VS achter de rug en stond afgelopen oktober in een uitverkochte grote zaal van Paradiso.

Zijn recente ‘Maktub’ wereldtournee in samenwerking met de muzikale broers The Band From Space en een reeds 18 maanden durende residency in club Heart op Ibiza resulteerde in meer dan 400.000 Spotify luisteraars per maand en releases op baanbrekende labels als Crosstown Rebels, Sol Selectas en DGTL Records. Satori heeft inmiddels vier solo albums op zijn naam staan, tourt met groot succes de wereld over en wordt gevolgd door fans uit alle hoeken van de wereld.

Volg Satori Spotify – Soundcloud – Facebook – Instagram