DJ-Chuckie en DJ-Outsiders lijstduwers: “We willen meer reuring in de stad!”

Wat fantastisch. De wereldberoemde Haagse DJ Chuckie komt als lijstduwer op de kandidatenlijst van Hart voor Den Haag/Groep de Mos! (plek 48). Chuckie draait al meer dan 15 jaar op alle grote festivals ter wereld, vaak voor tienduizenden uitzinnige fans.

Clyde Narain, zoals Chuckie eigenlijk heet, doet normaal niet aan politieke uitingen: “Mijn hele carrière heb ik me voorgenomen om nooit politieke uitspraken te doen. Maar dit is anders, dit gaat om Den Haag. Het doet me pijn om te zien hoe weinig er in deze stad is overgebleven van de uitgaanswereld. Toen voormalig clubeigenaar Coen Bom (kandidaat raadslid voor Hart voor Den Haag) mij vroeg om de partij te helpen om deze stad weer een beetje leuker te maken, aarzelde ik eigenlijk geen seconde.

1 Team, 1 taak
Die andere bekende DJ op de kandidatenlijst (plek 49) is DJ Outsiders (Cem Araci).

Samen met de Haagse band De Kraaien bracht hij in 2019 het nummer ‘1 team 1 taak’ uit als ode aan de vreugdevuren. Richard de Mos zit ook in de clip die alleen op YouTube al ruim 3,3 miljoen keer bekeken is.

Ik ben een trotse Hagenees die is opgegroeid in de volkswijk Spoorwijk. Om de hoek woonde dj Darkraver, dankzij hem ben ik vanaf mijn twaalfde al hardcore muziek gaan maken. Sinds m’n achttiende doe ik dit ook professioneel en reis ik de hele wereld over voor optredens. Dat is prachtig natuurlijk, maar altijd heb ik heimwee naar Den Haag. Het zien van de Haagse Skyline geeft mij het gevoel van thuiskomen. Het is daarom niet extra zuur dat er zo weinig locaties zijn, die het Haagse nachtleven bevorderen”, aldus Outsiders.

De beide DJ’s willen het Haagse nachtleven weer laten bruisen en spreken daarom de hoop uit dat Hart voor Den Haag / Groep de Mos met 14 á 15 zetels bestuursdeelname afdwingt en terugkeert in het stadsbestuur, zodat er een impuls wordt gegeven aan de Haagse nacht.